emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hoca sen ne içtin ayran falan mı ? Kafa yapmış.
Türkiyede bir kadının evlenip boşanmasının ne kadar zor birşey oldugu hakkında bilgin yok sanırım. Bir kadın boşandıktan sonra artık "dul" dur. Kimliğinde de keza dul yazar her ne demekse. Komşuları ona dul der, çünkü onun heran biriyle sevişme tehlikesi vardır, sanki hakkı yokmuş gibi. Ama yok o duldur artık çünkü o topluma adamalıdır kendini artık onun için cinsellik bitmiştir aşk sevgi bitmiştir varsa çocuğunu büyütmeli ya da yün kazağını örüp ölümü beklemelidir. Aa ama bedavadan maaş alıyor değil mi nafaka alıyor oh ne güzel hayat değil mi ? Yazık ya senin düşünce kıtlığına acıdım şuan.
Bu tür seylere pozitif ayrımcılık denir.
Benim anneme ve bana yüce devletimiz sağolsun nafaka bahşetmişler ancak adam olup kendi hayatımı kurdum ama ne ben ne annem o nafakadan bir kuruş bile tahsil edemedik onca sene nedense. Çünkü devlet bunun tahsilatında hiç yardımcı olmadı
İnandığın dinin kitabını aç da oku kaç sene önce bile kadına erkeğin boşanması sonrasında şu kadar miktar nafaka verilmesi gerektiğini öğütler. Çok mantıksız konuşuyorsun.

Eğer birgün eşinden ayrılacak olursan nafakayı sakın ama sakın dert etme, garantin benim. Yıllar boyunca hiç tahsil edemedim o parayı, vermezsen vermezsin yani. Karar yine senin çünkü hakim sensin çünkü erkek sensin.. Maalesef toplum böyle bir toplum, sonra neden hep konya diyorlar bundan işte."Konya"
Artislik yapma,

Ben Konya lı değilim, 1 senedir Konya da yaşıyorum.

Siz deki bu önyargılar nedeniyle böyle dikine konuşuyorsunuz.

Benim dinci olduğumuda Konya 'dan çıkardın ya işte bu örümcek zihniyet sizde var.

Karşınızdakinin fikrine saygı duymaz, hemen ötekileştirirsiniz. Türkiye 'yi senin zihniyetindekiler bölüyor zaten.

Biz kadınlar boşansın mı diyoruz ?

Adalet Saraylarına hiç girip baktın mı ?

Baktınmı kaç tane Aile Mahkemesi var adliye saraylarında ?

Ben söyleyim, sırf dinci dediğin Konya 'da bile 5 Aile Mahkemesi Var.
Ankara da 11, İstanbul Çağlayan 'da 17 Aile Mahkemesi var.

Niye ?

Şimdiye kadar insanlar birbirini idare ediyordu. Eşler birbirine anlayışla yaklaşıyor, idare ediyor, ama yuvasını yıkmıyordu.

Senin durumun farklı olabilir, amenna, ben bir şey demiyorum.

Ama artık kadınlar evlendikten sonra bazı beklentiler içine giriyorki (maddi) alamayınca göremeyince boşanmaya çalışıyor. Ben her boşanan böyle demiyorum. Çoğu böyle. Aile de şiddetli geçimsizlik varsa zaten boşanacaklar. Amenna. Ama kocası kadına 1 tokat attı diye ben 4.500 TL para cezasına çarptırılan adam bilirim. Adam gariban köylü 56 yaşında birde. Nerden bulacak da ödeyecek o parayı ?

Kadınlar idare etmesini bilmiyor artık.

Herkes herşeyin kolayına kaçıyor.

Erkekler evlendik o benim eşim döverimde severimde mantığında olmamalı. Bunu hiç bir zaman tasvip etmiyorum kardeşim.

Ama kadınlarda günümüzde kocasına değil , dışarı çıkacağı vakit süsleniyor. Sen evinde kocana sahip çıkamıyorsan sorun sendedir. Her erkeğin gözü dışarda değildir.

Dışardaysa da bu başka bir erkek yüzünden değil ! Kadınların kendi cinsi olan Kadınlar yüzündendir.

Dişi köpek kuyruk sallamazsa erkek köpek peşinden gitmez diye bir laf var. Kadınlar adabıyla sokaklarda gezdikten sonra erkekler azmaz kardeşim.

Her boşanan dul kadına da öyle senin dediğin gibi sevişmeye hazır biri gözüyle de bakılmıyor merak etme. Senin için fesat.

Önce bir konuda tartışıyorsak karşılıklı fikirlere saygı göstereceksin, öyle hemen karşı tarafı suçlayıcı küçük düşürücü, ötekileştirici ve milliyetleştirici hale girmeyeceksin.

İnsanlar konuşa konuşa anlaşır, kinleştirerek ötekileştirilerek değil !

Tartışmayı bilmiyorsun anlaşılan, bundan sonra sana cevap vermeyeceğim.