palio 1.4 el sağır motorlu, dengesiz kasalı ve insafsızca çok yakan bir araçtır. bizzat kullanıyorum, oradan biliyorum. sadece ben değil, bu kasa palioları kullanan herkes şikayetçi 1.4 motorlarından. ayrıca bu motorlar 8v tek nokta enjeksiyonludur, 1. fazdan 1.2 yada 1.6 motorları düşünün derim. ancak 1.2 yide 1.6 yıda hiç deneme fırsatım olmadı. 1.2 için herkes iyi kaçıyor diyor ama 1.2 motordan ne kadar performans alınabilir, ben şüpheliyim. 1.6 lar ise biraz problem çıkartmaya yatkın olduklarını ve parçalarının 1.2 ve 1.4 lere göre biraz daha pahalı olduklarını duymuştum. eğer illa palio istiyorsanız ve 1.4 ten yüksek motoru olmasın diyorsanız, 2. yada 3. fazlara bakmanızı öneririm, bildiğim kadarıyla 1. fazdan daha az yakıyorlar.

ek olarak bildiğim kadarıyla 7-8.000 tl arası tek kapı paliolar bulabilirsiniz ama bunlar genelde hor kullanılmış oluyor, arka koltuğu ile camları olmuyor, vergisi daha yüksek, yılda bir muayeneye giriyor ve ruhsatta kamyonet olarak geçiyor. temiz ve hususi kayıtlılarına belki bu fiyatlara denk gelebilirsiniz, bu da aklınızda olsun.