15 Kasımda yazılmış makale, altında da benim imzam var.
SEO çok hızlı değişen bir alan ve zaten söylediklerim de hemen hemen aynı. Çok büyük bir farklılık göremiyorum.
Peki bu konuyu neden 15 kasımda açmadınız da yenilik diye açtınız?
Arkadaşlar en iyi seo sitenize gelen ziyaretçi karnını doyurabiliyormu? evet ise seo sizsiniz. hayır ise çok çalışmam lazım çoook deyip işin temeline inmelisiniz.
Örnek: kapıda bim yazan bir dükkana giriyorsunuz. İçeriye girdiniz baktınız ki araba lastiği satıyor.

Ne yaparsınız? Gerçekten bim ise ne yaparsınız?
lastikçiden hemen çıkarsınız ama bimden hemen çıkmaz, ürünleri araştırır, makul fiyatlı ve ihtiyacınız olanları satınalırsınız. Peki lastiği patlamış bir arabanın şoförü ne yapardı düşünün....
Lastiği patlayan bir şoför gezerken bir levha görse ve üzerinde lastik tamiri yazıyorsa direk lastiğini tamir ettirmek için dalar içeriye, bir de ne görsün. ekmek, Püskevit (D. Bahçeli

), peynir, zeytin görse ne yapardı? Tabi en kısa zamnada çıkıp giderdi...
Ütü arayan bir kişi bir mağazaya girip te ütüyü gördüğünde fiyatına ve işlevselliğine bakar, fiyat ve işlevsellik azcık tereddütte bırakırsa benzerleri varmı onlara bakar, yoksa çıkıp gider.
Tabi bir de üzerindeki levha ile dükkana gelenleri düşünüyorsak ve hissediyorsak, diğer sokaktan yönlendiren BİM 100 metre ileride sağda gibi levhalara da önem veririz.
Güncel olması da şu açıdan önemlidir. Ticaret sitelerine gelen kişilerin o an bilgisayarda yaptıkları işlemlerle, oyun sitesine gelenlerin o an yaptıkları farklıdır.
Örneğin video, oyun gibi sitelerde ortalama zaman geçirme 20 dakikayı bulurken e ticaret sitelerinde 1 dakikayı bile bulmaz. dolayısı ile google bu siteleri kendi aralarında değerlendiriyor.
Bir oyun sitesi ile bir e ticaret sitesini karşılaştırıp ta sıralamaya sokmuyor.
Temel aldığım konuları kısaca yukarıya yazdım. genel prensibimdir. başarı da kendiliğinden geliyor.
Geçek ay 1 yıllık ve çok iddialı bir kelimede 3. sıradaki sitemi satmıştım. 1 ay oldu aynı konuda yeni bir site açtım ve şu an o ana kelimelerde 15. sıradalar.