Merhaba, seo konusunda bazen çözümsüz kalabiliyorum. Şimdi diyelim ki bir web sitesi var ve bu site sektöründe ön sıralarda çıkmak istiyor. Yapılacak işlemler şunlar oluyor..
- Web sitesi doğru kodlanmalıdır.
- Mümkünse css div yapısı kullanılmalı.
- Resimlere alternatif metinler eklenmeli
- H1 h2 gibi üst başlık ve alt başlık her sayfada olmalı.
- Keywords ve Descriptionlar tam olmalı ve doğru metinler ve öbekler kullanılmalı. (Gerçi google'nın artık buna çok önem verdiğinden de kuşkuluyum.)
- Dinamik veya manuel bir sitemap dosyası oluşturmalıyız, oluşturduğumuz site haritasını google webmasters alanında tanımlamalıyız.
- Robots.txt eklemeliyiz.
- Özgün bilgiler yazmalıyız. Blog ile desteklemeliyiz.
- Yapabiliyorsak backlink artırma çalışması yapmalıyız.
gibi gibi uzun uzun yazayım dedim ki birşeylerin atlanmadığını anlatmak istedim. Asıl sorum bütün bunların haricinde yapılacak başka şeylerde varmı? Tabi google bizim babamızın oğlu değil her kelimede önlerde çıkmak her zaman mümkün olmayabilir. Rakiplerin çok olması en büyük sorunlardan biri. Ama ben nerede yanlışlık yapıyorum da bazen bu seo olayında yetersiz oluyorum bunun yanıtını bulmaya çalışıyorum. Web sitesi çok güzel indexleniyor. Ama önlerde çıkma problemi yaşıyorum bazen. Bazen 100.000 sayfa indexli siteler bile ilk 10 sayfada çıkmıyor. Birşeyleri mi atlıyorum yoksa bunlar haricinde meslek sırrı olabilecek başka uygulamalarda mı var?