DjMuratHan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok şükür son 2 senedir bunu yapamadım diye forumlarda dolanmadım.. (2 senedir meslek olarak yapıyorum bu işi)
reklam gibi olacak ama boilerplate kullanmaya başladığımdan beri kendimi daha da ileriye taşıyabildim ve "hiçbir forumda hiçbir soru sormadan" tamamen kendi kodlarımla 1 parallax site, çalıştığım şirkette aktif olarak kullanılan 12 tane plugin, 6 tane de widget yazdım..

En basitinden şöyle düşünün, yeni bir siteye başlarken reset css'i bir yerden bulup (genelde internetten indirip) projenize ekliyorsunuz, jqueryide ekliyorsunuz vs. vs. bunlar hem zaman kaybı hemde benim yaptığımla farksız. zira siz reset css'i bir yerden kopyalarken benim başlangıç paketimde var ikisi de aslında aynı kapıya çıkıyor..

Bu arada bana hazırcı gibi bir imada bulunmuşsunuz ama dediğim gibi hazırcı olsam, şu an çalıştığım şirkette kullanılan "kendim yazdığım" 12 plugin, 6 widget ve 1 parallax site olmazdı. hazırcılığa ben de karşıyımdır ama amerikayı yeniden keşfetmeye de gerek yok.. zaman - verimlilik çizgisini iyi yönetmek gerekir.

Umarım bundan sonra da insanları tanımadan bilmeden böyle ithamlarda bulunmazsınız

Estağfurullah, direk size bir ithamda bulunmadım genel olarak hazırcılıktan bahsetmek istemiştim. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

Elbette amerikayı yeniden keşfe gerek yok. Zaten bende dahil çoğumuz jquery vs. bazı şeyleri hazır kullanıyoruz ama genel olarak dreamweaver ile site yapıp arka plandaki kodlardan bihaber çok kişi görüyorum. Html nedir, css nedir bilmiyorlar. Adam hazır template ile wp, joomla vb. site kuruyor sonra ben web sitesi yaptım ben bu işi çok iyi biliyorum diye ortalıkta dolanıyor.

Geçenlerde bir arkadaşımız css'te çok basit bir problemi düzeltememiş, ben yardımcı oldum kendisine. Sonra farklı bazı konularda da benden destek istedi (tabi ücretsiz), bende açıkçası ilgilenmedim sebebi ise web sitesine eklemiş olduğu cv'sindeki HTML bilgisi %100, CSS bilgisi %100, JS bilgisi %100... Sanırsın adam HTML'nin, CSS'in, JS'nin kitabını yazmış Bu adamın yaptığı hazır template'yi dreamweaver'da açıp editlemek yani, başka bir bilgisi yok. Sözüm bu arkadaşlara idi.

Tekrar kusura bakma. İyi çalışmalar.

-