Ben 2 hafta kadar P90X yaptim sonra agir geldigi icin biraktim. Aslinda yeniden baslasam super olur.

P90X pazarlanirken cok kolaymis gibi anlatiliyor, yaparken insanin imani gevriyor. Yani yukaridaki resimdeki gibi bir vucut 2 defa P90X yaparsan olur, devam eden arkadaslardan biliyorum. Ayni zamanda kaldiramayip, hastahaneye yerlesenleride biliyoryum. Oyle anlatildigi gibi kolay degil. Eger duzenli spor yapmiyorsaniz zaten 1 gun yapin, ondan sonraki 4 gun kendinize zor gelirsiniz. Bir arkadasla bacak egzersizlerini yaptik, ertesi gun yataktan kalkamadi, butun bacak kaslarinin bazilari uyurken kasili kalmis, haydi hastahaneye. Elaman viedoda 10-15 set yapiyorya, sen onu sakin 15 set yapma ilk asamada, sadece 2-3 yap birak.

Bir sure sonra vucudun alisiyor. Vucudun o kadar degisiyorki, harbiden sasiriyorsun. Masa basi isin varsa P90Xi tavsiye etmem, cunku icine energizer pil girmis gibi oluyorsun. Oldugun yerde duramiyorsun. Bu alet sadece kilo verme, kas yapmaya yaramiyor, yatak performansi tavana vuruyor. Yani esin/ kiz arkadasin falan ne yuttunda bu hale geldin diye sorabilir, simdiden uyarayim.

Uzun lafin kisasi anlatildigi kadar kolay degil yapmasi. Irade lazim asiri derecede. Gunde bir saat olayi falan yalan. Zaten o hareketleri bir saatte yapacak adamin p90x yapmasina gerek yok. O hareketleri 90 gun boyunca bir saatte yapacak insan zaten kafadan maraton kosar. Sabah 8 aksam 5 isi varsa zaten yapman zor. Videolari falan internette bulursun. Baslamadan once doktora gorun, ozellikle asiri kilolar, kalp ritminde bozukluklar falan varsa, dikkatli ol...