setrox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
http://www.webpagefx.com/blog/search...-with-organic/

That update was deeply rooted in flushing out sites benefiting from link spam from the results.

yazıdaki en önemli bir noktada artık lokale görede aramaların değişmesi ama bu usa için tam olarak aktif diyebiliriz..arama ölçülerinin değiştiğini göstermesi açısından önemli..

yani bir araba kiralama yazınca istanbuldan arayanlar istanbul ile ilgili araba kiralama firmalarını bir ankarada ise ankara araba kiralama sitelerini görebilmek bir süre sonra mümkün..tabi bunun için ip aralıklarının veya lokalin isp ler tarafından düzgün ölçülmesi şart..
Lokasyon bazlı arama olayına katılıyorum. Özellikle google da oturum açmışsanız sonuçlar daha farklı çıkıyor.

Dikkat ediyorum bing ve yandex sıralama konusunda daha mantıklı sonuçlar veriyor. Google ile kıyaslayın özellikle yandex daha mantıklı sonuçlar veriyor. Bir halt yiyeceğiz şu backlink paketi satan millete seo hizmeti verenleri öldüreceğiz derken al aşağı oldular. Hayır arkadaş siyasi parti değilki oy kaygısı olsunda sandıkta gömsek şu matt ı. Kapitalist firmalar işte ister kullan ister kullanma.

Gerçi burada şikayet edenler sadece internet sitesi sahipleri ve interneti bilinçli kullanan kişiler. Zaten standart internet kullanıcısı durumun farkında değil. Site sahipleri statcounter yada google analytics kullananlar dikkat etsin öyle kelimelerle siteye giriş yapılıyor ki hayretler içerisinde kalıyorum. Sitede ki konuyla uzaktan yakından alakası yok ama yinede bir yerden giriş yapılıyor aynen eticaret sitesi sahibi arkadaşın şişme bebek örneği gibi.

Nedense internet kullanıcılarının çoğu da bilinçsiz hareket ediyor. Arama motorunda karşına çıkan ilk sonuca tıklıyor. Ne adrese bakıyor, ne kelimeye, ne de descriptiona. Bodoslama ilk çıkan sonuca tıklıyor buda sıralamada ki kaliteyi düşürüyor. Senelerdir internet kullanıcısıyım daha bir günden bir güne ilk çıkan sonuca tıklamadım. Hatta sanırım takıntı oldu 2. yada 3. linke tıklama ihtiyacı hissediyorum. Siteye girmeden başlık, açıklama ve linki kontrol edip öyle giriş yapıyorum. Bazen 10 sonucu inceliyorum bazen 2. sayfaya geçtiğimde oluyor. Düşünsenize saçma sapan bir alan adı ve alakasız başlıklarla açılmış siteler özgün ve orjinal sitelerin yerini alıyor. Zaten arama yaptığınız karşısında çıkan bazı sonuçların çok alakasız olduğunu, hatta aradığınız kelimeyle alakalı olmadığını daha siteye girmeden de anlayabiliyorsunuz.

Sanırım herkes de bu bilinç olsa; kaliteli içeriği oranı da artar hitler de artar.

Eklemeyi unuttum. Google'un algoritmasını değiştirmesine gerek yok. İnternet laf olsun diye kullananları bilinçlendirirsek sanırım sorun kendiliğinden ortadan kalkacak. İsterse siteniz 4., 5. sayfada çıksın.