okuldan okula değişir. bölümden bölüme değişir. zihniyetten zihniyete değişir.
Öncelikle o ortalamayla yatay geçiş yapabileceğinin de farkında olman lazım ve okulda hocalara ufak bülöfler yapman lazım ki dönen sonu hocalar bir araya geldiğinde seni kaybetmemek için konuşsunlar. Zamanında ben çok yaptım %50 ye %25 eklemişlerdi ve okuduğum yer parayı ver gel rektör koltuğuna oturtalım diyecek zihniyetteydi. Maddi durumunuz iyi değilse özel üniversite ızdırap olabilir. Devlet üniversitesinde şenlik maksimum 50 lirayken özel üniversitede 120 lerden başlar yani gelecek kişinin normal konserine gitsen daha az ödersin ++ olarak özel üniversitede hocalara saygılı olur, ben buraya okumaya geliyorum hissini verirsen kesinlikle burs ve sınıf geçme hakkın olur. Hiç bir zaman çalışan adamın önünü kesmezler. Okulda aktif olarak bir işler yapıp okulun adını duyurursan, yönetimle aran iyi olursa ve bir kaç hocayı arkana alırsan ufak bir devlet bile kurarsın kampüste :P Özel üniversite ortamı bozuk, orada herkesin g.tü kalkıp düşüncesi çok yanlıştır. Eğer sohbetin güzel, en azından ağzından iki kelime çıkıyorsa herkesle güzelce arkadaş olabilirsin. Ailemin durumu ortaydı benim ama kalkıp da kimse beni ezemedi çünkü karşımdaki adam iki kelimeyi yan yana getirene kadar ben ona giydireceğimi giydirmiş oluyordum. Her şey öz güvenle alakalı. Gider ezik ezik kalanlara her geçen bir tekme vurmuştur :/ Veeeeee yaz okulları konusu ki maalesef ister ortalaman 3.55 iste 3.88 olsun o okula minimum 1.500 tl vererek bir yazda olsa gideceksin (: Hea birde aman özel ünide kavga etme, destekçilerin bir anda yok olur