Kararı destekliyorum.
herkes hak özgürlük muhabbeti yapmış anlamlarını bilmeden.
Karara karşı çıkan kişilerin çoğunluğun isyankar , çoğunluğa ayak uydurmaya kendini kanıtlamaya çalışan , toplumda yer edinememiş insanlar olduğunu düşünüyorum.
Ben 20 senemi Kuşadasında sahile 50mt olan bir yerde geçirdim. Yaz aylarında kız aradaşımla ya da eşim dostumla gezerken , yeşilliklerin ve sahil kordonunda oturan kişilerin laf atmalarına ve bunlarla birlikte kavgalara şahit oldum ve inanıyorum ki bu karara karşı gelenlerin büyük çoğunluğu bu kişiler.
Şimdi soruyorum yolda yürürken , kız aradaşınız ve siz varsınız bir partan geçerken elinde bira şişesi olan 4 adam gördünüz , hanginizin içinde bi tedirginlik olmaz ?
Bazı kişiler en başta belirttiğim nedenlerden dolayı soruya " Ne olcak , ne yapabilecekler " gibi cevaplar geçirebilirler... gülüp geçerim böyle düşünenlere başlarını sanal ortamdan kaldırıp , gerçek hayata dönmelerini de şiddetle tavsiye ederim. tavsiye olarak da GERÇEK HAYAT böyle değildir cevabını verme gereği duyuyorum.
Onun için diyorum ki ;
Kimsenin sokakta dolaşan insanları tedirgin etmeye HAKKI yok .
Bazı kişiler buna karşılık " O zaman açık alanda içilmesi yasaklansın" diyebilir .
Cevap olarak " Be kardeşim, madem evinde ya da arkadaşlarında içeceksin git 3-4 saat önceden al biralarını koy dolabına buz gibi olsun öyle iç "
Özgürlük kelimesi insanların herşeyi istediği gibi yapabilmesi değildir.
Ek olarak herkes istediği yerde kaçak içki satın alabilir. Eğer kişinin içi rahat edicekse.Yine ekliyorum sen, tezgah altından içki alarak kural çiğneye biliyorsan , nice yasaklar delip ATATÜRK'ün mirası CUMHURİYET'in anayasasını çiğniyorsan zaten yorum yazmanıza bile gerek kalmayacaktır.