İnsanların ne dediğini boşver, içinden ne geliyorsa onu yap. Okul sadece yol gösterir sana, fakat myo'ların eğitim seviyesi yerlerde bunuda bil. Sana çok birşey katmaz ama okumamaktan daha iyidir. Yine iş nasıl yapılıyor, ne nedir, ne değildir kokusunu alırsın.
Veya Üniversite'de bir hoca veya arkadaşın sana rol/model olabilir, gelişimine katkısı olabilir. Bunuda myo'da bulamazsın. Özetle daha iyi bir şansın yoksa git oku. DGS yolu ise hikaye gibi geliyor. Bir dönem ortalaman düştümü zaten hazırlanasın gelmiyor şansın azalıyor. Ben dershaneye yazıldım hevelse dönem başında tak diye 2000 TL bayıldım, ama 4 aydır gitmiyorum. Okul / Dgs / İş / Freelance İşler derken fırsat kalmıyor.
Yaparım ederim demeklede olmuyor. Geçiş yapacaksan 1 sene kapatacaksın ders çalışacaksın düzenli ve dershaneye gideceksin. Çalışırken-okurken biraz zor.

He yapanlar varmı geçiş ? Var o çevrende gördüklerin işletme vb. ea veya sözel bölümlere geçiş yapmışlardır. Onların geçişleri oldukça kolay.
Mühendisliğe geçişler çok zor onu söyleyeyim. Matematikte 80'de en kötü 70, Türkçe'de en kötü 80'de 40-50 yapmalısın.