ebulfeth adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Küçüklü olarak nefes darlıgı ( bogulma v.s ) karanlıktan ( mezarlık korkusu zöellike ) Birde yükseklikten.A z da olsa korkarım.Ama bir türlü yenemediğim insan korkusu var her insandan korkuyorum acaba diye yanasıyorum hep.Psikolojik durum olmus ama yenemedim bir türlü.
Nefes darlığı küçüklü derken kapalı ortamda mı sadece açık ortamda da oluyor mu ?

Berberde saçınızı kestirdiniz diyelim , saçınız yıkanacak o arada boğulacak gibi oluyor musunuz mesela ? nefesiniz kesiliyor mu ?

Karanlıktan korkma konusu küçüklükten gelen bir durum ile nitelendiriliyor.Güvendiğiniz birinin elini sıkı sıkı tutarak çok karanlık bir alana hareket etmeniz halinde benzerdaş problemlerinizde azalmalar olacaktır.

İnsan korkusuna gelince bunu biraz açarmısın , ne tip bir korku bana saldıracaklar mı , yine mi aldatılacağım , yine mi dolandırılacağım tarzında mı ?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:14:22 -->-> Daha önceki mesaj 01:10:27 --

masaLL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yükseklik korkusu. aslında böyle bir korkum yoktu daha sonradan oluştu...
Korkular kuvvetlendikçe, kişiler korkularını içinde bulundukları duruma bağlamakta ve bu tepkilerini yenmek için bir çaba sarf etmemektedirler, bu çabasızlık korkuları daha da arttırır. Oluşan kısır döngü, kişiyi çaresizliğe ve hatta kontrolsüzlüğe iter. Kişi korkusuyla baş edemeyeceğini, kendi becerileriyle kurtulamayacağını düşünmeye başlar. Sonuç ise; çoğunlukla korku yaratan durumdan kaçarak veya uzak kalarak kurtulmak ve çaresizliği kabullenmek şeklinde olur. Bir örnekle açıklamaya çalışalım; yüksekten korkan kişi , yüksek bir yere çıkarsa, düşebileceğini, kontrolünü kaybedip düşebileceğini , bayılabileceğini düşünür. Bu düşünceler içinde yüksek bir yere çıkmak zorunda kalırsa, soğuk soğuk terlemeye, elleri titremeye, kalbi hızlı hızlı çarpmaya, ağzı kurumaya ve her yeri uyuşmaya başlayabilir. Bu belirtiler kişinin “bayılacağım” düşüncesini kuvvetlendirir ve kişi bu durumu kontrol edemeyeceğini düşünerek kendini çaresiz hisseder, korkusu daha da artar ve bir an önce o ortamı terk etmeye çalışır. Yükseklik korkusu katmerlenmiştir artık, bir daha yükseğe çıkmayı denemek neredeyse imkansız hale gelmiştir.

Alıştırmalara başladığınızda korku ve sıkıntı duymanız kaçınılmaz bir durumdur. Korku duymaktan korkmayın, hatta korkuyu davet edin. Korku ve sıkıntınız çok şiddetli ise;

Ara verin, ortamı kısa bir süre için terk edin.

Hissetmekte olduğunuz terleme, titreme, çarpıntı gibi belirtilerin size zarar vermeyeceğini düşünün.

Korku ve sıkıntın<ızın giderek azalacağını düşünün.

Dikkatinizi başka yere çekmeyin. Böyle yaparsanız korkunuzla nasıl baş edebileceğinizi öğrenemezsiniz.

Psikonet

hyPerdarKness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim ki de tam böyle korku tiksinme karışımı bişey haşerelerden (böcek vs.) sinirlerimi bozmaya yetiyor az önce bitanesi duvar da geziyordu zevkle pestil ettim kendisini şimdi de kaşıntı tuttu sinir oluyorum sinir...
Acil doktora görünün.