Azok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumlarda herkes fobilerini öyle içten anlatmış ki benim de fobilerim artmaya başladı.
Olmayan fobilerinizde artma varsa bu da büyük bir sıkıntı element uydurmayalım hiçbirşeyiniz yok turp gibisiniz turp

https://www.facebook.com/video/video...50308284158851

ateş su toprak tahta !

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:03:53 -->-> Daha önceki mesaj 01:02:26 --

BAROFF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kahve konusunda varsa içerim yoksa farketmiyo pek aramam ama günlük çay içmesem kötü oluyom piskolik bişey oldu bende.

Rezil olma konusunda dedikleriniz doğru özellikle son cümle.
Sosyal Fobi Nedir?

Sosyal Fobi toplumlarda her 10 kişiden birinin yaşamlarını olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır.İnsanda aşırı derecede başkaları tarafından izlenme ve değerlendirme korkusuna neden olur.Bu korku basit utangaçlık ve toplum içinde heyecanlanma duygusundan çok daha ciddi boyutlarda bir korkudur.Bu rahatsızlıktan şikayetçi olan insanlar ömürleri boyunca başkaları tarafından izlenebilecekleri durumlara girmekten kaçınırlar.Bu hastaların diğer insanlarla ilişkileri,eğitimleri ve iş hayatları büyük oranda zarar görecektir.Bu hastalıktan şikayetçi olan bir çok insan korkularını yenmek için alkole ve uyuşturucu maddeye sarılacaktır.Sosyal Fobi çoğunlukla ergenlik yıllarında başlar ve eğer tedavi edilmezse ömür boyu sürebilir.Tedavi edilmeyen Sosyal Fobi aynı zamanda depresyon ve agorafobi (topluma açık yerlerde bulunma korkusu)gibi başka rahatsızlıkların da oluşmasına neden olur."Başkalarına emir vermeyi gerektireceği için bir çok kere terfi etmeyi reddettim.Başkalarına emir veremezdim."Alkol,partilerde ya da topluluklara hitap etmem gerektiğinde bana yardımcı oluyordu.ancak sonunda benim için alkol sosyal fobi kadar büyük bir problem haline geldi".
Sosyal Fobinin Belirtileri Nelerdir?

Sosyal Fobi;yüz kızarması, el titremesi,baş dönmesi,aşırı terleme ve ani tuvalete gitme isteği gibi belirtilere neden olabilir.Eğer sosyal fobiniz varsa korkulan sosyal durumlar ile karşı karşıya kaldığınızda bu belirtilerden bir veya bir kaçından şikayetçi olabilirsiniz.Bazı vakalarda sadece kaçınılan durumun düşüncesi dahi korku yaratabilir.Belirtileri engellemek için her şeyi deneyebilirsiniz.Ancak kaçınma yöntemleri kaçınılan belirtiler kadar hayat kalitenize zarar verici olabilir."Süper markette,kasada sırada beklemek benim için çok zordu.sırada ilerledikçe daha da çok terliyor ve titriyordum.sonunda alışveriş yapmaktan vazgeçtim.".

varmı bir benzerlik ?