İleri derecede yükseklik korkusu var

Henüz yenebilmiş değilim. Daha doğrusu öyle bir çaba sarf etmedim. Eğer yenebilen bir arkadaş var ise tavsiyelerini bekliyorum ^^
Okullar*dan birinde, hasta "doldurma" (flo*oding) ilkesine sadık kalınarak, ken*disinde en şiddetli korkuyu yol açan durumla hemen karşı karşıya getiri*liyor. Diğer okulun yöntemi ise bu kadar şoke edici değil, çok daha yu*muşak; hasta tedavi boyunca, korku yaratan duruma adım adım yaklaştı*rılıyor. Örnek olarak; örümcek kor*kusu yüzünden evlerini yıllarca ne*redeyse paketlemiş hastalar, iğrenç buldukları bu hayvanın çıplak tenle*rinde gezinmesine katlanmak zorun*da kalıyorlar. Çocukluğundan beri iğne gördüğünde bayılan hastalar, kendilerinden iğneyle kan alınışını gözlemliyorlar. Kusma korkusunun pençesinde kıvranan hastalara defa*larca Marco Ferreri'nin o muhteşem filmi, "Büyük Tıkınma" seyrettirili*yor. Uçuş korkusu yüzünden mesle*ğinde yükselemeyen hastalar, bir psikologla birlikte kısa uçuşlara çı*karılıyor. Hatta ABD'de korku teda*visinde son bir yıldır "sanal gerçek*lik" yöntemi kullanılıyor. Böylece, bilgisayar ekranında camdan bir asansöre "binerek" çatışma durumu*nu yaşayan hastalar yükseklik kor*kusunu (acrophobia) yenebiliyorlar. Ne var ki, hastayı en yüksek derece*de korkuyla hemen karşılaştıran te*davinin insani olmadığı da iddia edi*liyor... Böylesine sert yöntemlere karşı çıkanlar, hastaların sadece günlük hayatta olabilecek durumlarla karşılaştırılarak tedavi edilmeleri*nin yeterli olacağını savunuyorlar.
Benzer bir yöntem etrafında yapılıyorsa deneyebilirsin , uçuk kaçık bir yere çıkıp deneme de aman : )
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:39:03 -->-> Daha önceki mesaj 00:33:48 --
İğnelerden korkarım içimden yaptırmak gelmez pek fobi gibi değil ama korkuyorum

.
Tripanafobi : /
Bu tür durumlarda hasta olan şahıs sırf iğne olmamak için ateşler içinde kıvranıp havale öncesinde acil'e apar topar gidebiliyor.Zor bir durum geçmiş olsun.