Merhabalar,
Bu geçtiğimiz 2 gün ve bugün ile beraber 22-23-24 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Beşiktaş Kültür Merkezi’nde Doping Hafıza Edebiyat Seminerine katıldım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, ben sayısal öğrencisiyim ve ilk sene ticaret meslek lisesinde okudum liseyi. Bu nedenle edebiyatı doğru dürüst görmedim, sadece dil ve anlatım dersinden dolayı dil bilgim iyidir –onun da edebiyatla alakası yok-
Arkadaşlar ilk gün gittiğimde çok büyük bi’ ön yargı ile gittim. Çünkü gerçekten imkansız gibi bir şeydi, 3 günde bırakın edebiyatı bitirmeyi eser – yazar bitirebilmek bile zor gibime geliyordu. Oysaki 1,5 günde sanırım ortalama 9 saatlik bir çalışmayla eser – yazar bitti! Ve öyle bitti ki, ne kafada karışıklık var ne de başka bir şey… Kesinlikle yapılan uygulamalar tekrarlandığında –sizin hafızanıza göre tekrarlama süresi 3 gün ile 1 hafta arasında değişir- kalıcılığı yüksek. “Daha yeni gittin nerden biliyorsun kardeşim?” diyenler için; ilk gün anlatılan her şey tamamen aklımda ve neredeyse ilk günün %70 - 80’ini hatırlıyorum.
Bana kesinlikle bir sayısal öğrencisi olarak bakın, çünkü ben hayatımda sözel derslerden nefret ettiğim gibi edebiyatta redif bulmayı bile bilmezdim. Redifi, kafiyeleri, uyak düzenlerini ve nazım biçimi – şekillerini ezberlemeyi ve bunları birbirinden ayırmayı Doping Hafıza 1 saatte öğretti! Bu seminerin tek olumsuz yanını söyleyebilirim; 3 güne sığdırabilmek biraz sıkıntılı sanırım. Çünkü 3 ders sabah 3 ders öğleden sonra gördük. Öğleden sonra ki 3. Derste bende hep hatlar koptu, oralarda biraz sıkıntı yaşadım. Belki 4 gün ya da 5 gün olsaydı, daha verimli olma şansı vardı. Ancak bu o kadar da büyük bir sebep değil, kişisel bir sorun. : ) Herkeste değişiklik gösterebilir.
Ben bu konuyu, bazı web siteler ya da sözlüklerde olumsuz yorumlara karşı açtım. İsteyen reklam olarak algılasın isteyen tanıtım olarak. Ama bu konuyu açmamda ki tek amaç, tamamen eleştiridir. Edebiyatı bitiremeyen, sorun yaşayan arkadaşlara ya da seneye hazırlanacak olan arkadaşlara söylemeliyim ki; sadece Doping Hafıza değil bu gibi eğitim seminerleri her zaman bizler için bir (+), bu yüzden böyle şeyleri kaçırmayın.
Saygılar.