işte o arabayla insanları ezmeyi küçük kızlara tecavüz etmeyi çok savunduğun içkici ayyaşlar yapıyor. Git evinde içkinin iç ya da ne yapıyorsan yap umrumda değil ama ben gecenin bi vakti sokaklarda ayyaş görmek istemiyordum ki ne mutlu artık görmeyeceğim

1. Ickiyi savunmiyorum. Insanlarin ozgurlugunu, dilediginde icebilme hakkini savunuyorum.
2. Sokakta sarhos gormek istemiyorsan, o insanlari sikayet edersin. Vatandasin biri digerini ekmek bicagiykla kesiyor diye ekmek bicaklarini yasaklamak ne kadar mantikliysa, sarhosun biri duzeni bozuyor diye ickiyi yasaklamak ayni sey.
3. Yukaridaki eylemleri yapanlar genelde ayik olanlar. Siz ayrani cok kacirdiginiz icin malesef ayiklarini size neler yaptiginin farkinda degilsiniz. Mesela yukaridaki eylemleri yapan insanlarin Cumhurbaskani ve Tayyip Beyin oglu ve yegeni oldugunu ayrani cok kacirdiginiz icin farketmiyorsunuz.
4. Sizin icin demiyroum ama bizim memleket insani cok cahil. O kadar cahilki cahil kelimesi yetersiz kaliyor. Bak su lafi soyleyen adam icki satisini yasaklayan adamla ayni kisi.
"Kimin ickisine karistik, kimin yasam bicimine karistik? Boyle birsey duydunuz mu? gordunuz mu? Herkes istedigi gibi yiyor, istedigi gibi geziyor, istedigi gibi iciyor. Aksirincaya, tiksirincaya kadar iciyorlar."
Sen saniyorsunki bu sadece icki yasaklama olayi. Bu isler ufak ufak ilerler. 30-40 sene sonra esinle disari cikacaksin, hop birader bu hatun kisinin ayak bilekleri gorunuyor diye sana ceza verecekler. O zaman seni savunacak kimse yaninda olmayacak. Tehlikenin farkinda degilsin. Sana olmayacak hayal gibi gelen seyler gercek olacak. Birkac tane iranli 50+ adam bul internetten, onlarla konus, sana anlatsinlar memleketin nasil degistigini. Hala uynamadiniz malesef.