TitusPullo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu gibi alkol, sigara ve uyuşturucu kullanımına karşı çıkarılan yasaların yanındayım. Bende 2 yıl öncesine kadar alkol ve sigara kullanıyordum. Çok şükür ki bıraktım. Ne sigaranın, ne de alkolün savunulacak tarafı yok. Her ikiside insana büyük zararlar veriyor. İnsan sağlığına verdiği zararlar bi tarafa, toplum düzenini bozan bir etkiside var alkolün. İşte bu noktada anayasa devreye giriyor. Devlet vatandaşını korumak zorunda. Tamam özgürlük varda arkadaşım kafası kıyak adamlar ile yolda karşılaşmak istemiyorum akşam dışarıda gezerken. Sahilde 1 bira ile kafası güzel olan adamların yanımda ki kişilere laf atmasını istemiyorum. İşte asıl problem burada. Alkol ne yazık ki başkalarının özgürlüğünün kısıtlanmasında büyük rol oynuyor. Bu yüzden bazı düzenlemeler gereklidir.

Tecrübe ve bilgim dahilinde olan alkolün zararları: Mide problemlerine yol açar, ülser ve gastrit gibi zorlu hastalıkların nedenidir. Karaciğere çok ciddi zarar verir. Ayrıca kalpe de zararlıdır. Bunların yanısıra kanser riskini arttırır. Az öncede söylediğim gibi bunlar sadece insan bünyesine verdiği zararlardır. Birde işin sosyal boyutu vardır. Bu yüzden de devlet vatandaşını korumak zorundadır.

Benim bu yasada aklıma takılan tek birşey var. Saat uygulaması biraz garip geldi. Yani 21:55'de gidip içi alabileceksin. 22:00'da alamayacaksın. Bunu kim denetleyecek. Adam gider stok yapar. Yani bana pek uygulanabilir gelmedi yasanın bu kısmı.

Ben sadece konu hakkında kendi fikrimi belirtiyorum. Katılırsınız, katılmazsınız sizin bileceğiniz iş. Kimseyle alkolün toplumsal yada dini boyutunu tartışacak değilim.
Kesinlikle aynı fikirdeyim.Özellikle gezerken alkol alanlara denk gelmek istemiyorum.Yanımdaki insanlara laf atacak,sarkıntılık edecek ondan sonra alıcaksın şişeyi kafasına kafasına vuracaksın suçlu gene alkol almayanda neden? Çünkü alkol alanın kafası yerinde değil o melekler kadar temiz Biz ayıkız ya suç bizde

Alkol alanlara bir garezim yok ama özgürlüğümüz kıstılanıyor istediğimizi yaparız derlerse diyeceğim şeyler şunlardır=

Senin alkol almayanları rahatsız etmeye hakkın var mı?Senin gece boyu böğürtülerini yollarda dinlemek zorundamıyız?(Bazen kontrol kaçıyor tepeden aşağı tekerlenen mi dersin öğğğ ağğğğğ oğğğğğ falan filan sesler,Sonra telekom direğine ayşe diye sarılanımı ararsın dolu Yanlarından geçerken ooo refik abi çoluk çocuk nasıl diye soranlar var Daha yaşım 18 ama Buraya kadar makara onlarda sıkıntı olmuyorda Bayanları yanlız bırakamıyoruz arkadaş )

Saat olayını bende anlamış değilim onu hala çözmeye çalışıyorum