Yanlış iş yapıyorsun.
Günde 4-5 saat programlama yapma ile beyin gücü yorulmaz.
Ben 34 yaşındayım günde 12 saat bilgisayar başındayım.
Programlama, tasarım, seo, proje geliştirme, ayrıca danışmanlık, rapor hazırlama, ek olarak stresli ve yorucu bir sektörde daha çalışıyorum. Günde 14-15 saat çalışıyorum. Senin belirtilerinin tümünü bu forumdakilerin %80'i gibi ben de yaşıyorum. Bu durumu farkettiğimde gidip kendime teşhis koyup ilaç kullanmaya başlamadım. Bu durumun hayat şeklimden kaynaklandığnıı farkettim ve bir arkadaşımın ofisinde ek bir iş yapmaya başladım. Artık günde bir kaç saat bile olsa insanlarla görüştüğüm, ofis ziyaretlerine gidip ofisime gelenlerle buluştuğum aktif bir işim daha var. Eskisinden daha iyi hissediyorum.

Senin hastalığının adı Asteni değil. Modern insan sendromu. Az hareket eden, bilgisayar başında çalışan, az güneş ışığı gören, hareketsiz, sport yapmayan, kötü beslenen tüm insanlarda görülür. Bu forumdaki gibi bilgisayara bağımlı yaşayanlarda daha da çok görülür. Geçen de otobüse bindim bir kaç yıl sonra ilk defa. Psikopat şoför sert manevralar yaparken tutunmakta zorlandığımı farkettim. Bilek kaslarım erimiş gitmiş klavye kullanıp spor yapmamaktan. O günden beri günde yarım saat ağırlıklarım ve sıksıklarım ile kol omuz ve bilek çalışıyorum.