Backlink konusuna katılıyorum hocam. Mutlaka masrafı vardır. Mutlaka önemli bir iş yapıyorlar. Mutlaka giderleri fazla.
ama
Aylık 500 dolar asgari ücretten fazla bu ülkede

adamlar üyeliklerle sadece giderlerini karşılamadıkları kesin. Ben olsam ücreti düşürür, daha fazla üye çekerdim.
Google sıra bulucu konusunda size katılamıyorum maalesef. Ben o konuda yabancı bir site bulmuştum. On numara bir siteydi. Hatta eskiden benim kendi sitemde bunu ilk yapan kişiden aldığım kodlarla bir sıra bulucu vardı, onu kullandırıyordum. Ancak sonradan google'ın sistemi değişti, arkadaş tekrar yapmadı, ben yabancı siteyi kaybettim. Ondan sonra programmış, sıra bulucuymuş hangisini denersem deneyeyim memnun kalmadım. Yapanların yetersizliği, bizim araştırma konusundaki zaafiyetlerimiz bunlar.
500 dolar enterprise üyeliği için bende ikna oldum yüksek meblağ. Profesyonel üyeliği var aylık 79 dolara bu bile büyük ölçüde işimizi görüyor..
O kadar ilginç ki mesela ben hacklink i Allah'tan korktuğum için yapamıyorum. İmkanım var neticede.. İstedikten sonra zor değil lakin rakiplerim haksız kazanç sağlayarak yapıyorlar. Bende bu araçla tespit edip gerekli yazışmaları yapabiliyorum. Bu mevcut hacklink ile alakalı durumda bile işe yaradığını irdelemek için verdiğim bir örnek.
Asıl mesele ben gerekli backlinkleri alsamda yıllardır vazgeçilmez temel yöntem sağlıklı ve semantik backlinkler.. Ne olduğu önemli değil fakat çalıştığım iki sektörde rakiplerim gerek bu yöntemlerle gerek hacklinklerle sıralarda başı götürüyorlar.. Neticede bunları tespit ederek strateji belirlemek en doğal yol benim için.. Benim gibi düşünen ortak arkadaşlarla çok uygun maliyetle bu işi çözebiliriz diye düşünüyorum..
Saygılar..