fguclu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeş senin için pek yararlı gözükmesede benim gibi düşünen çok olsa gerek gelen pm lerdende görüyorum..

Açıkçası benim çok ihtiyacım oluyor..? Onca zaman birçok sitenin neler yapıp üst sıraya oturduğunu araştırdım. Bİrçok zaman tespitlerim; kontrollü backlink alımları oldu..

Bu minvalde rakiplerin aldığı backlinkleri kontrol edip ona göre bir strateji belirlemek en doğrusu.. Rakiplerin backlinkleri binlerce link olunca ahrefs.com oldukça yararlı bir araç. Malesef aynı işi tam anlamıyla ücretsi zyapan bir servis olmadığına göre.. Aylık bedelide yüksek olunca imece usulu neden olmasın diye fikrimi açtım paylaşıma..
anladım hocam. bende rakiplerin durumuna bakıyorum. ama kaç farklı siteden, toplam kaç link ve hangi kelimelerden link alıyor onu inceliyorum. bunlarda üstte yazıyor ücretsiz olan kısmında

onunla aynı yerlerden alma imkanım varsa benzer yerlerden bende alabiliyorum. ama genelde bunun yerine kendi bildiğim, kendi değerlendirdiğim, kalitesinden emin olduğum siteleri tercih ediyorum. o çalışmalarında yetmesi gerekiyor bir nevi.

konu sadece backlink konusuda değil aslında. hacklink yapanlar var malum. hacklink yapmadan kendi çalışmalarımla, çok çok az linkle benden daha fazla link alan sitelerin önüne geçebiliyorum. yani backlinkler önemli tabi ama sitenizede özen göstermek bir o kadar önemli.