Hocam cevabiniz icin tesekkurler. Anlattiginiz assamalar anladigim kadariyla urun tescili icin, ben urunumun tescilini yaptirmistim 7 ay oncesinde... Bu asamadan sonra ne yapmam gerek
Kusura bakmayın ben öyle anlamışım. Diğer arkadaşın verdiği linke bakın, belki yardımcı olur. Tabi ki karşı firmanın bilgileri ve ürünlerin benzerliği ile ilgili belgeleri toplayıp dava açarsınız.En iyisini avukatlar bilir, sizde zaten mecburen gideceksiniz.
Hani bizim yaptığımız ürün değil de stand-büfe özel yapım birşeydi.Bir sürü taklidi çıktı.Her hakkı bizde olsada, atıyorum adam biz motorunu böyle yaptık, şu şu şöyle oluyor diyince mahkeme farklı diyebiliyor.Malesef bunu biz yaşadık.
Ama aynı renk tonu ve sergilenmesine izin verdirmedik.Ve şimdi o firma yaptıklarını bize satmaya çalışıyor.
Sizin ki ürün gibi birşeyse yani linke baktığım kadarıyla (Nike - Mike) gibi onları toplatabilirler.
Ama başarı oranı en azından Türkiye'de ne kadar olur bilmiyorum.Ürününde ne olduğunu bilmediğimden sağlıklı yorum yapamıyorum. Mesela Ülker & Eti birbirinin ürnünün aynısını yapıyor ama birşey olmuyor. Telefon firması ise aynı camı veya tekniği kullansa ceza yiyor. Mesele ürünün veya icadın işleyiş şekli sanırım.