clubmember adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence açmayı düşünüyorum. geçen sene internet cafede çalışıyordum, 13 masa vardı tek ben bakıyordum. cafede içecek yiyecek çikolata vs bakkalda aradığın her türlü gıda vardı. onun yanı sıra oyun parası, kontür, ilan verme, ödev vs gibi ufak tefek işler de işin cilası oluyordu. şimdi ben hepiniz gibi webmasterlik yapıyorum tüm gün netteyim pc deyim ama evde insan bi yere kadar sıkıntı basıyor. ya ofis kurup tamamen bu işe odaklanıcaz (olduğum ilçede zor) ya da bu tür pc de olabileceğim işlere giricem. yani internet cafe benim için ideal 2 bin lira temiz kalsa yeterli.

15 pc + içecekler + fatura ödeme noktası şeklinde düşünüyorum. daha önce çalıştığım cafe günlük 60-70 tl masa hasılatı yakalıyordu. yiyecek falan derken 90-100 ü buluyordu. aylık cirosu genelde 2500 ile 3300 arasında geziniyordu. Şimdi bahsettiğim gibi bir cafe açsam acaba bana maliyeti ne kadar olur. sizce ayda minimum 1500 temiz bırakır mı?

Açacağınız yer önemli.Okul yanları genelde tutuyor ama 100mt kuralı var biliyorsunuz ve çevrenizin olması çok önemli.

15 Bilgisayar kurtarmaz cafe açacaksan en az 30 bilgisayar ile başlamalısın.60-70 batış sebebidir.Tek başıma yapıcam dersen 100-150'yi bulman lazım.

Muhasebecin, elektriğin,suyun,bağkurun,stopajın ve kendi yövmiyeni çıkardığın zaman eline para kalması lazım.Yoksa o iş kurtarmaz yani günü birlik çalışıyor gibi olursunuz.Bu kadar sıkıntıyı çekmektense(o baş ağrısı) gidip bir yerde düzenli çalışıp 1000-1500 arasını zaten yakalarsınız.

Bunlarıda hesaba katın.