Arkadaşım pm ile uğraşacağına neden takıldığın yeri sorup herkesin fikir söylemesine engel oluyorsun? Belki senin projen bir başkasına fikir olacak veya bir başkasınında benzer projesi olacak.
Haklisin, PM ile daha fazla detay verebilecegimi dusunmustum aslinda.
Genetik algoritma ,evrim teorisini ornek alarak cesitli optimasyon alanlarinda kullanilmakta. Bana verilen proje de ise bu algoritmayi Haftalik ders programi olusturmak icin kullanmam gerekiyor.
Rasgele bir cokders programi olusturabiliyorum.Bu olusan ders programinda dersler ve siniflar kesisiyor. Caprazlama yontemi kullanarak 2 tane ders programi alip bunlari caprazlamam gerekli.Yani 2 ders programindan hangisi daha iyiyse onu iyilestirmem gerekli. Fakat bir yere kadar iyilestirme yapilabiliyor en fazla. Suanda projeyi beraber yaptigim arkadasim ders programini ayarladi fakat 6 tane derste kesisme oluyor, bunun altina inemedik.Hic kesisme olmadigi zaman ders programi olusmus olacak fakat bu sefer devreye ince ayrintilar girecek hocalarin zaman istekleri,ogrencilerin ders opsiyonlari vb. Fakat benim istedigim simdilik sadece ayrintilara girmeden 0 cakisma ile bir ders programi hazirlamak.