Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün hangi verimerkezinin hattında bir problem olsa, aradığınızda ulaşamassınız, verimerkezlerinde binlerce müşteri var ve özellikle forumda dgn bayisi çok fazla değil genelde müşteriler direk dgn üzerinden alım yapıyor, hal böyle olunca genel bir problem olduğunda atıyorum 2000 müşteriden 500 tanesi verimerkezini aradığında telefonlara nasıl cevap verilmesini bekliyorsunuz?

Verimerkezi direk satış yapmasa, bayi aracılığıyla çalışsa müşteriler bayilerini arar, bayilerde verimerkezini arar daha az yoğunluk olabilir ama bahsettiğim durumun altından kalkılabilmesi için 300-400 kişilik bir call center kurulması lazım ve bu call center sadece genel bir erişim sıkıntısı olduğunda işe yarar diğer zamanlarda facebookta farmville oynarlar.

Theplanette 2008 de çıkan yangında tüm müşteriler theplanete telefonla ulaşabildi mi? Ticketlere bile yanıt verilmedi, o dönem 4 sunucumuz vardı theplanette tırnaklarımızı kemirerek bekledik saatlerce.

Aynı olayı çok çok büyük firmalar içinde düşünün, ülke genelinde internet 5 dakika kesildi, ttnet türk telekom müşteri hizmetleri servis dışı kaldı, digitürkün elektrik sistemi çöktü yayınlar 20 dakika gitti digitürk müşteri hizmetleri çöktü, yani tüm müşterilerin hizmetini etkileyecek bir durumda ulaşım her zaman her firmada sekteye uğrar, sekteye uğramaması için firmanın müşteri sayısının yarısı kadar call center ekibi oluşturması lazım.

Size katılıyorum