Murat kardeşim, Aziz Yıldırım Fenerbahçe aşığı olmasaydı 15 senedir başkan olup da kulübe çağ atlatmazdı. Onca tesisi keyfinden yapmadı, çıkarı içinde yapmadı. Fenerbahçe sevdasına yaptı. Ve bizim hiç bir yöneticimiz takım için harcadığı parayı geri istemez, Fenerbahçe'nin tarihinde böyle bir şey yoktur. O sizlerin takımında mevcuttur.
Bugün Fenerbahçe'de diğer kulüpler gibi şirketleşmiştir. Dolayısı ile Aziz Yıldırım cebinden ödediği paraları geri isteyemez, kanun buna müsaade etmiyor. Aynı şekilde UEFA'nın kriterleri de bu doğrultudadır. Kulüpler kendi kazançları ile ayakta duracak diyor. Futbol kulubü kazandığını harcayacak diyor. Futbol kulubünün kazancını, diğer branşlara aktaramazsınız diyor. O sebeple geçtiğimiz günlerde başkanınız Ünal Aysal, GS 'nin amatör branşlarını küçültmeye gideceğini çünkü paralarının amatör kulüpler için yeterli olmadığını, UEFA kriterlerine uymak için böyle bir yol izlenmeli dedi. Peki benzer bir açıklamayı Fenerbahçe'den duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü biz Spor Kulübüyüz, sadece futbola endeksli olmadığımız için para akışını dengelemiş vaziyetteyiz.
Aynı şekilde borcu en düşük kulüplerden biri Fenerbahçe'dir. Devlete vergi borcu olmayan ve bütün borçlarını adam akıllı ödeyen kulüpte Fenerbahçe'dir.
Ben o lafı neden dedim? Çünkü borsada ayak oyunları ile küçük yatırımcısını dolandırarak kulübe maddi kazanç sağlayan ve küçük yatırımcılarını boğan Ünal Aysal hakkında dava açıldı. Önümüzdeki aylarda o davanın sonucu ortaya çıkınca 400-500 milyon $ 'lık borcun bir anda nasıl 200-250 milyon $'a düştüğünü daha iyi anlayacaksınız. Üstüne bir de ceza yerseniz işte o zaman battığınızın resmidir. Ünal Aysal çilekti, böcekti diye bol kepçeden üfürüyor ama neyle? Cebinden para mı aktardı kulübe? Ünal Aysal, GS'nin geleceğini satarak bugün size şov yapıyor. Ama yarın o koltuktan indikten sonra kimin çökeceğini hep beraber göreceğiz. Çünkü şu an yağlayıp balladığınız Ünal Aysal GS'nin 20-25 senelik tribün gelirlerini bir bankaya satarak borç almıştır. E arkadaş, sen tribüne bağımlısın. 2 sene öncesindeki gibi başarısız sonuçlar almaya başladığında nasıl ayakta kalacaksın? Tribün geliri yok. Başarı yoksa mağazalarda satış da yok. Başarı yoksa Avrupa'dan da para gelmeyecek. Yeni UEFA kriterlerine göre artık yöneticiler para da aktaramayacak kulübe. İflas bayrağını çekecek misin yani? Yani lafla peynir gemisi yürütülmeye çalışılıyor, lafla caka satılmaz bu işlerde. Beğenmediğiniz Aziz Yıldırım geldi önce Fenerbahçe'nin alt yapısını düzeltti, gelir kaynaklarını arttırdı. Ünal Aysal ne yaptı? Geldi katakülle ile yatırımcısının cebindeki paraya göz dikti. GS'nin temel geçim kaynağı olan tribün gelirlerini temlik ettirdi. GS'nin geleceğini sattı. Yarının ne olacağını biliyor musun ki uzun vadeli gelir kaynaklarını satıyorsun?
Bugün Fenerbahçe'nin onlarca tesisi var, onlarca gelir kaynağı var. Alper Potuk'un parasını bile trink ödemiş bir kulübün başkanı ile kulübünün geleceğini satarak çilek alan kulübün başkanını bir tutamazsınız.
Bir Fenerbahçeli olarak kulübünüzün tarihini de, mali durumunu da sizlerden daha iyi biliyorum. Bu durumun sebebi sizlerin aslında kulübünüze dair hiçbir şey bilmediğinizden midir? Yoksa bu konular işinize gelmediği için bilmezden mi geliyorsunuz?
Halil Ünal karakterini ortaya koyduysa, GS kulübünün karakterini bana yukarıda verdiğim örneklere göre ve son yıllardaki transfer politikalarına göre bana tahlil eder misin lütfen?
Alper ve diğer futbolcular GS'ye de gitmek için can atar, Fenerbahçe'ye de. Alper 1.5 sene önce Fener'e geliyordu ne oldu? Neyin davası ben bunu anlamadım. Peki Fatih Terim'in karakterini ne yapacağız? Ana avrat küfürlerle kovduğunuz adam döndü dolaştı yine takımın başına geçti? Ne olacak şimdi?
Arkadaşlar harcanan para bizim paramız, takılmayın siz onlara. Varsa paranız trink bir şekilde sayarsınız ve alırsınız istediğiniz futbolcuyu. Sizler önce gidin kendi kulubünüzün mali durumunu öğrenin. Başka kulüplerin mali durumları sizin çenenizi yorar. Boşverin zenginlerle uğraşmayı.
Size diyorum ki; gidin kendi kulübünüzün tarihini öğrenin, gidin kulübünüzün mali durumunu öğrenin. Başkalarına laf yarıştırmayın, ama hala goygoy ile yaşam sürdürmeyi tercih ediyorsunuz. 2006-2007 sezonunun şampiyonu kimmiş bir gidin bakın? 33. haftada kiminle kimin sahasında maç yapmış da o maçı 2-1 kazanarak şampiyonluk turunu kim atmış bir öğrenin? Gidin efendi olun, delikanlı olun. Bir konuda çirkefleşecekseniz bile araştırıp öğrenin ki sarf ettiğiniz laflar size dönmesin. O laflar sizi tekrar boğmasın.
Takımınızdan bihalde yaşayıp da bu şekilde fanatiklik yapan bir güruh sizi gördüm.
Hocam çok konusuyorsun ama boş konusuyorsun kusura bakma !
GS lılara saydırıyorsun kulübünü bilmiyorsun diye ama söylediğin bütün sözler hava cıva mahalle karısı dedikoduları olur ya aynen öyle.
Ünal Aysal kulübe cebinden para vermemişde yok kulübü ipotek ettiriyormusda
yok açılan davalar sonuclansa batacakmıs da bol keseden atıyorsun.
Bilmiosan öğren GS a karşı açılan SPK davası reddedildi !
http://www2.sporx.com/futbol/superli...SXHBQ328042SXQ
GS SPK da HUKUSUZLUK yapmamışdır !.
Kanunların Akladıgı bir olaya sen KANUNSUZLUK diyemezsin !
Sen canını hiç sıkma GS da para da var huzur da .
Ünal Aysal GALATASARAY ın BAŞKANIDIR.
Ünal Aysal ı biz düşünürüz.Gerekirsede o görevden alırız.
Sen önce kendi Kulübünün başkanının Seni düşürdüğü hali DÜŞÜN !
Senin o EFSANE dediğin FENERE ÇAĞ atlatan başkanın
Mahkeme kararı ile şike yapıp FENERE kara bir leke sürmüşdür !Sil silebiliyorsan
Senin o başkanın ve kulübün IRKÇILIGI canlı yayında YALAN ! beyanatla savunarak Kulübünü Tüm dünyanın Gözünde bir kez daha Rezil Etmişdir !
Senin başkanının yalanlarına dünya gülüyor artık !
Bir örnek daha
http://ekonomi.haber7.com/gundem-ver...rima-yalanlama
O meshur Tesisleşme diyosun ya dostum buyur oku bakalım Sahtekarlıgı bakanın ağzından
http://www.muhalifgazete.com/67771-F...haber-daha.htm
Sen GS ın borçlarından önce fenerin borçlarını düşün.
Ünal Aysal gittiğinde GS a bir şey olmaz sen rahat ol
Ama Asıl Aziz Yıldırım gittiğinde GÖRECEKSİNİZ GERÇEKLERİ
Fenerin borcu yok diosun ya buyur ben söylemiyorum
http://www.muhalifgazete.com/67771-F...haber-daha.htm
Bak bakalım ne diyor senin yöneticin fenerbahçenin borçları için
Ama bak ne olmus ? Adam konusunca hemen disipline verilmiş
Tıpkı Hakan bilal kutlualp ve Saadettin Saran gibi !
Sizde Yönetim Yok Sizde Muhalefet barınamaz !
----------------------------------------------------------------
# Bir şey biliyorsan konuş alim sansınlar Bir şey bilmiyorsan sus adam sansınlar !!
bu sözüde kulağına küpe yap !