bolivar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sodyum(Na) tuz değildir, sodyum klorür (NaCl) tuzdur.

Biraz önce çalıştığım yerde beslenmeyle ilgili bir seminer oldu, özellikle bu maden suyu olayını sormak için katıldım. Seninde dediğin gibi tansiyon ve böbrek rahatsızlığı olanların çok fazla tüketmemelerini önerdi. Mineral fazlalılığının tansiyon hastalarını etkileyebileceğini söyledi. Mineraller vücutta depolanmadığı için fazlalılığı dışarı atılıyor bu nedenle boşaltım sistemi rahatsızlıkları olanlarında fazla içmemesi gerekiyormuş. Kronik rahatsızlığı bulunmayanların günde 2 şişeye kadar içebileceğini söyledi. Daha öncede söylediğim gibi azı karar çoğu zarar.
Ben Tuz'un sodyum klörür olduğunu biliyorum fakat anlatmak istediğim şey orada şu idi;Tuz, sodyum ve klor elementlerinden meydana gelen bir bileşiktir doğrudur.Fakat daha çok sodyum olarak geçer. Latincesi Natrium’dur. Sodyum, kendi içerisinde çeşitlilik arz eder. Örneğin Sodyum klorür, günlük yaşamımızda tükettiğimiz sofra tuzu’dur. Sodyum bikarbonat, öncelikle kabartma tozu olarak kullanımdadır ve eczacılık ile kağıt sanayilerinde de kullanımı mevcuttur. Sodyum sülfür, sanayi’de ve Sodyum fosfat ise deterjan ve benzeri yakıcı maddelerde yardımcı bileşik için kullanılır. Buna ilaveten daha birçok sodyum elementi eklenebilir. Sodyum bazı elementler gibi çok kompleksli değildir.