Odesa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar,
Maden suyunun içerisinde fazla miktarda sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat bulunur.Bakın hepimiz biliriz Sodyum tuzdur.Ve vücuda verdiği zarar sıvı veya katı olduğunda değişmez, azı kafidir çoğu zararlıdır.
Aşırı derecede maden suyu tüketmek bence şunlara sebebiyet verir:
*) tansiyonu yükseltmesi (bunu kendimde denedim, 1 küçük tabak çekirdek yiyip arkasına 1 şişe maden suyu içtim, halim kaçtı yerimden kıpırdayamaz hale geldim)
*)damar hastalıkları
*)hipetansiyon
*)selülit ve derilerde sarka (kurban bayramını hatırlayın, et deriden kolay ayrılsın ve kurusun diye tuzlanır
*)hormon dengesizlikleri
vs vs.

Ben 2 şişenin bile fazla olduğunu düşünüyorum, bir içmeye (ılıca) giderseniz 3-4 bardak için çok etkilemez ama 1 şişe madensuyu 1 gün için yeterde artar bile.Yine de doktor arkadaşlar daha iyi bilir.

Sodyum(Na) tuz değildir, sodyum klorür (NaCl) tuzdur.

Biraz önce çalıştığım yerde beslenmeyle ilgili bir seminer oldu, özellikle bu maden suyu olayını sormak için katıldım. Seninde dediğin gibi tansiyon ve böbrek rahatsızlığı olanların çok fazla tüketmemelerini önerdi. Mineral fazlalılığının tansiyon hastalarını etkileyebileceğini söyledi. Mineraller vücutta depolanmadığı için fazlalılığı dışarı atılıyor bu nedenle boşaltım sistemi rahatsızlıkları olanlarında fazla içmemesi gerekiyormuş. Kronik rahatsızlığı bulunmayanların günde 2 şişeye kadar içebileceğini söyledi. Daha öncede söylediğim gibi azı karar çoğu zarar.