syf01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şuanda siz sizin işinize gelen şekilde olsun istiyorsunuz her şey. Nasıl para kazanmak için yüklemiyor bir çok kanal youtube üzerinden yılda milyonlarca tl para kazanıyorlar. Hemde bunlar adsense gibi reklam firmaları ile değil direk firma reklamları alıyorlar.

Sonra tanıtım ve sürekliliğe gelelim emin olun tanıtım için ve devamlılık için sizin veya bizim sitelerimize ihtiyaçları yok. Tv de zaten reklamları dönüyor ayrıca devamlılık ile internetin alakası yok. Devamlılık rating ile alakalı hocam.

Kısacası kendimizi kandırmayalım dizilerin %99 'da telif hakkı var ve ister embed ile ister iframe ile vs.. yayınlayın yasaktır.

Size örnekte veriyorum K.V.P youtbede var embed var, muyap embed var lüften youtube kanalınızda yayınlayın ihtar yiyormusunuz yemiyormusunuz 1. kişi olarak öğrenin.

Bırakın dizinin tamamını fragman yükleyin ve adsense reklamını koyun siz uyarıyı görün o zaman.
Yapımcıların kendilerine ait kanallarda para kazanma gibi bir niyet güdülmüyor. Firma reklamı falanda alınmıyor. Örneğin Karadayı dizisinin Youtube kanalına bakabilirsin. (Reklam uygulamasını daha çok mynet üzerinde yüklenenler uyguluyor ki bunlardan bahsetmiyorum bile, malum parçalı olarak ekliyorlar, bu da benim düşündüğüm şeye uzak.)

Tanıtım için kendi sitelerimizden de söz etmedim. Örneğin bir dizi yapımcısı dizisini internete yüklediğinde izleyemeyenler izlediğinde bir sonraki hafta tv başına oturabiliyor anlık izleyebilmek için. Bunlar birbirine paralel şeyler. Halkla ilişkiler çalışması bir nevi.

Fragman meselesine gelince ise bunu gerçekleştiren büyük haber sitelerimiz var. Hiç sorun yaşadıklarını düşünmüyorum.

Çok farklı şeylerden bahsediyoruz bu anlamda. Ben telif haklarının olmadığından bahsetmiyorum hiçbir zaman. Lakin yapımcı koyduysa internete bizde onu kullanabiliriz. Sonuç itibariyle sunucumuza yüklemiyoruz.