lelim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@ertan2002 peki sence yazılımcılar fiyat verirken kriterleri neler olmalı, mümkünse yaptığın işlerden örnek verebilir misin? bence burada yazılımcıların bir standardı yok ve müşterinin gözünde "bunlar bizi kazıklayacak" imajı oluşmasının bir sebebi de aynı iş için çok geniş fiyat aralığında teklifler gelmesi olabilir.

@hemato yazılımcılıkta en önemli becerilerden biri de bir işin/teknolojinin altyapısını öğrendikten sonra orta yada ileri düzey öğrenme kısmını kişinin kendisinin yapabilmesidir. hatta çok kere altyapıyı bile kişinin kendisinin - genellikle internetteki çeşitli kaynaklardan- öğrenmesi gerekir. O yüzden bu işin eğitiminde proje ve ödevlerde derste gösterilenden fazlasının istenmesinin haklı bir mantığı var bence.
hocam yazılımcının fiyat kriteri bellidir: ücret/saat

kendi kalitene/hızına/bilgine göre kendine bir standart belirlersin. saati 5 dolara çalışan da var 50 dolara da. işin detaylarını aldığında yazılım için gerekenleri listelersin. veritabanıyla kaç tablo kaç prosedür, web sitesiyse kaç sayfa , masaüstü yazılımsa kaç ekran bunları belirlersin. ne tür class ve metodlar olacak kaba taslak bunları belirlersin ve en sonunda da tahmini süreni hesaplar saat ücretinle çarparsın. saat olarak töleransın da fiyat aralığını belirler. saati 50 liradan çalışıp işi 8-10 saatte bitiririm dersen 400-500 tl arası dersin kısa ve net.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:43:44 -->-> Daha önceki mesaj 01:42:18 --

ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
proje analizi farklı bi şey hocam. yani bunun detayını yazmak uzun gider belki başka zamana

ama kısaca hesap yapmak istersen kendi günlük saat fiyatını bul ve o projenin kaç saatini alacağını hesapla..
mesela saat ücretin 20 $ ise proje de 10 saat sürüyorsa 200 $ fgibi bi fiyat verebilirsin. bu kısa hali böyle.

ama benim yaptığım iş, projeyi modüllere ayırıp her modül için ne kadar zaman harcadığımı ve işin zorluğuna bakıyorum, kafamda ya da kağıtta algoritmasını döküyorum. çoğu işte tam ne yapılacağı belli olmayabiliyor. çünkü adam diyor ki bana şöyle bi şey lazım ama bi bakıyorsun iş çok değişiyor.O yüzden fiyat aralığı veriyorum. istediğim min kriter ve max kriteri hesaba katarak belli bir fiyat aralığı veriyorum ve müşteriye de istediğin özelliklere göre fiyat bu aralıkta değişir ama geçmez diyorum. Onun için daha mantıklı geliyor bu olay..
aklın yolu bir