Scacrow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
internet siteleri için tescil edilmesi gereken sınıf 35

35.sınıf emtia da ise jeep kelimesi genel bir ibaredir genel ibareler sınıfa göre değişir sen 35. sınıfta jeep kelimesini tekele bağlarsan butun jeep satan adamların araç satmasını yasaklıyabilirsin anlamına gelir.

Kaldı ki yukarı da kimse alamazlar diye bir kelime kullanmadı sadece eğer domain jeep olsaydı kesin alırlardı diyebilirim dendi Wipo'nun maliyetlerinden bahsedildi yukarıda kullanılan tek kelime sana gelen yazıyı ciddiye alma çünkü hiç bir resmi anlamı yok sadece korkutmak amaçlı gönderilmiş bir yazı

jeep ve jeepandcar kelimeleri birbirlerine size göre çok yakın olabilir ama anlam bütünlüğü diye birşey var markada jeep kelimesi içinde geçen herşeyi yasaklatamazsın öyle bir durum olsa o firma onlarca araba firmasına jeep ürettirmezdi

iyi çalışmalar dilerim
Benim ilk etapta gördüğüm;

(329344) CHRYSLER GROUP LLC
1000 Chrysler Drive City Of Auburn Hills State Of Michigan 48326 999 US

adına bir marka tescil firması 7,8,9,11,12,14,16.,18,24,36,37. sınıflarda firma marka tescilini yaptırmış,
Jeep Finans, Jeep Liberty, Jeep SRT kelimesi de dahil hali ile.

"Jeep" kelimesi genel bir ifade değildir. Gündelik hayatta kaç kez "Jeep" diyorsunuz da genelleştirdiniz? "Jeep" üretilen o araca verilen isimdir. Başka markalar altında "Jeep" sınıfına giren yani arazi vitesli ve arazi şartlarına uyumlu araçlara başka isimler verilmektedir. Ama arazi şartlarına uyumlu ilk üretilen araç "Jeep" adını aldığı için ve o şekilde telaffuz edildiği için bu tarz araçlara genel isim olarak "Jeep" kelimesi kullanılmıştır. Ve arazi aracı olup da "Jeep" sınıfına giren bütün araçlar kendi markalarının, kendi isimleri ile anılırlar. "Jeep" ile anılmazlar. Sizin dediğiniz gibi genel bir ifade olsa herkes çıkar "Grand Cherokee Jeep" diye reklamını yapar. Jeep kelimesi o adamlara özgüdür ve öyle şudur, budur diyemezsin, kullanamazsın. Nasıl marka uzmanıyım diye imzanıza yazıyorsunuz? Gidin Google.com 'a "Audi Jeep" yazın sonuç çıkacak mı bir bakın. İngilizce sayfalarda aratacaksınız o sebeple adres satırındaki "tr" ifadesini "en" olarak değiştirin. Jeep kelimesini her arazi vitesli araca bizden başka kullanan kaç ülke var bir araştırın.

paritus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilginiz için teşekkürler,

* JEEP kelimesiyle ilgili - Marka başvurusu yapılmış farklı tarihlerde farklı firmalar tarafından bir sürü başvuru mevcut,
* Dünyada ve Türkiye de içinde "jeep" kelimesi geçen onlarca otomobil, forum, magazin ve spor aktivite sitesi mevcut. (bunlar dururken neden biz seçilmişiz şans galiba)
* Bugün avukatlar nezdinde bizde noter onaylı firmaya ihtarname çektik. sanırım bundan sonrasında türk mahkemelerine yansıyacak olay.
* ayrıca türk mahkemeleri ve TİB üzerinden en kötü ihtimal marka ihlalinden siteye erişim engellenir değil mi, domain devri felan söz konusu olamaz dimi. sadece WİPO üzerinden devir oluyor ben öyle biliyorum. (erişimin engellenmesi de olsa bir ticaret sitesi olarak bizi kötü etkiler ve hiç istemediğimiz şeylerden birisidir de.)

- "Jeep" kelimesi ile başvuru yapmış kaç tane aynı sektörden firma var peki? Sizin gördükleriniz başka alanlar için yapılmış başvurular.
- Google'da Jeep diye arattığımda ilk 10 sayfada sizden başka Jeep sitesi göremedim, sizde 9. sayfadasınız. Bahsettiğiniz siteler nerede bilemiyorum ancak siz ticaret yapıyorsunuz, bahsettiğiniz yerler adı üstünde forum. Arada dağlar kadar fark var. Siz rakipsiniz, forumlar destekçisi.
- Ne için ihtar çektiniz sorması ayıp? "Bize ihtar çektiniz" diye mi? Gidip de bir marka avukatına akıl danışmak varken. Hem WIPO aracılığı ile alırlar, hem de isterlerse TIB üzerinden engellerler. Siz şimdiden yeni bir alan adı bulun ve 301 yönlendirmesi yaparak müşterilerinizi şimdiden yeni alan adına alıştırın. İhtarnamelerle, WIPO ile falan belki biraz zaman kazanırsınız.