Düşmen doğal bir şey, çıkman gibi.
Çok iyi ve detaylı analiz ile neden düştüğün saptanabilir. Fakat güncelleme geleceği için bu tür şeyler şu an için normal. Güncellemeden sonra eğer eski yerine gelmez isen bir süre sonra o zaman sorun vardır denilebilir.
Fakat şöyle bir mantık yürütecek olursam eğer, rakibin çeşitli yerlere banner reklam vs.. vererek ayrıca facebook bağlantı reklam vs.. doğrudan hit ile seni çok rahat geçebilir.
Şunu asla ama asla akıldan çıkarmamak gerek. Organik hit sıralamada bir yere kadar getirir daha sonra alacağın organik hitlere bakmakla birlikte bunun yanında doğrudan gelen hitlerde ilk sıralara çıkman için organikten daha çok önem taşır.
Organik hit sitenin keşfedilmesi (Örn : yolda giderken lokantaya ayak üstü uğrayıp yemek, yemek gibi.
Doğrudan hit sitenin markalaşmaya başladığnın göstergesidir

(Örn : O lokantada ki yemekleri beğenip daha sonra tekrar tekrar gitmek vs..
Google, defalarca yemek yenilen lokantaya daha çok değer vererek, sitenin durumunu buna göre yorumlayacaktır.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:29:01 -->-> Daha önceki mesaj 14:21:15 --
Hocam network ağı olarak bahsettiğin link döngüsünde böyle birşeyin olması mümkün değil. Kurunun yanında yaşta yanar mantığı seo da safsatatan ibaret bunu ben defalarca özellikle denedim bilmem kaç site de alakası yok.
Şu da var yok neymiş, aynı ip de bulunan sitelerden biri spam yaparsa ya da filtre yerse diğer sitelerde etkilenirmişmiş

Kanıt istesen, adamlar gösteremezler çünkü boş boş laf yapan çok fazla adam zahmet edip, denememiş bile emin olmak için. Ama sorsan denememiş gibi bilgilenmiş, üstüne milleti bilgilendirdiğini sanıyor yalan yanlış
O kadar karşılıklı link verdiğim siteler oldu hiçbirine zarar gelmedi
Seo hurafaleri bunlar
asla aynı ipden bahsetmedim o zaman godaddyde bulunan binlerce site filtreye girerdi..böyle bir mantık yok, yanlış anlaşılmasın..network ağından kastım şu..kendinize ait sitelerin kendi içinde birbirlerine linkler vermesi..ve bunların hepsi aynı adsense aynı whois bilgilerine sahip olması (lütfen bunu footprint olarak düşünün,kesin değildir ama topluca sitelerin banlanması örnektir yada bir anda aynı kişiye ait olan sitelerin topluca filtreye girmesi gibi)..hindistanlılar,amerikalılar spamın alasını yapıyor..tüm bu düzenlemeler bizim içinmi çıkıyor sanıyorsunuz?
söylermisin bana bir site filtreye girerse backlink anlamında diğer sitelerin bu sitenin backlinkden aldıgı değer azalır mı azalmazmı? yani serp oranı düşermi ben etkilenmem demek doğrumu? o zaman neden link kaldırmak ile uğraşır yabancılar lütfen bana verdiğiniz linki kaldırırmısınız diye mail atar..(kaç kere almışlığım vardır)
kuru olayı yaş olayı değil..neden backlink alıyoruz? güçlü olmak için ee google o siteyi değersizleştirirse sana etki etmezmi..bunu şöyle düşün çok hareketli bir yerde bir dükkanın var, işler çok güzel hit yağıyor dükkana..sonra bir yangın çıktı ve sıra ile dükkanlar yandı sen kurtuldun belki ama o hareketlilik kayboldu..yangın (algoritma) dükkanları yaktı..sen belki etkilenmedim ayaktayım diye düşündün ama ertesi gün o hareketlilik olmadığında sebep olarak içeriğim çok güzel mantıgı ile yaklaşmak yanlış bence..
belki verdiğim örnek tuhaf olabilir kusura bakmayın..
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:00:40 -->-> Daha önceki mesaj 14:56:42 --
mattcuts son tweetlerini takip edin..orda bir kullanıcı google hatasını söylüyor adam videoya çekmiş olduğu gibi ve matt cuts hatanız bu ne diyorsun diyor..sonra oda mühendislerle siteyi inceledik..whois bilgilerinde tutta birçok şeye bakmışlardır. (adam videoda bunları zaten sunuyor) yani kişinin gerçek olmadığını adam ispatlıyor..
matt cuts bu site penguen 2.0 ile beraber kesin olarak çökecek yazmış..adam bunları yakalıyor algoritma ile..ne yapmayacağını bir düşünün..
Bu arada asla google savunmuyorum..ağzım çok yanmıştır..sadece olaya google gözüyle bakmaya çalışıyorum..içerik içerik nereye kadar..hacklink alıp benden üste çıktıktan sonra içerik bana göre hikaye..bunu çözerse o zaman içeriğe yüklenirim sadece..
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:07:48 -->-> Daha önceki mesaj 15:00:40 --
Hocam gözünüzü seveyim Googleyi savunucu olmayın...Birşeyler söylerken araştırmak gerekiyor.Alın size ekran görüntüsü.Varsa bilginiz herşeyi açıklar bu görüntü.Kıytırık bir algoritmaya sahiptir GOOGLE...Ben gözüme inanırım.Söylenene değil !
cevabı burada matt cuts 2 gün önce yayınladı
http://www.youtube.com/watch?v=sxv-AvNPoh8
Published on May 15, 2013