Geçenlerde en kıymetlilerimiz olan annelerimizin gününü kutladık çoğumuz.Ne kutsal varlıklardır onlar.Karşılıkız,hiç birşey
beklemeden sevebilen tek varlık annelerimiz.Bizler üzülsek bizden bin kat fazla üzülen,sevincimizi kendi sevinci sayıp
mutluluğumuzun birinci ortağı olan annelerimiz iyiki varlar...
Malesef herkes bizler kadar ya da bizim annelerimiz kadar şanslı değil.Yani şunu söylemek istiyorum ki ; çoğumuzun ya
annesi ya da anne diyebilecek birileri yok,aynı zamanda da çoğu annenin de evladı yok ya da hiç evlatlığını göremedikleri
çocukları var.Çok hüzün verici hem annesiz olmak hem anne olamamak hem de annelerin kıymetini bilmemek.
Bizler ellerimizde hediyeler annelerimize koşarken bazılarımız yaşlı gözlerle boşluğa dalıp gideriz.Bir iç çekeriz
derinden,nefes almak zor gelir sanki,yutkunmalarımız çoğalır adım adım.Keşke bizi dünyaya getiren,şefkatini özledğimiz,
sıcacık kucağı,tertemiz kokusu yanımızda olsa ve sımsıkı sarılabilsek,öpebilsek o yumuşacık ellerinden,yanaklarından...
Ama doğanın kanunu doğacağız,yaşayacağız ve öleceğiz.Allah anneleri hayatta olanlara daha uzun yıllar onlarla beraber
olmayı lutfetmesini dilerken olmayanlara da onlar için bol bol dua etmelrini tavsiye edebilirim.
Bir de ölünceye kadar sırtımızda taşısak bile haklarını ödeyemeyeceğimiz annelerin kıymetlerini bilmeyen zalim
insanlar var.Anneler onlar hiç arayıp sormasa da bir umut onların yollarını gözlemeye devam ederler.Özellikle huzur
evlerinde bu durum benim canımı çok acıtır.Bir tebessüme muhtaç kalmaktadırlar.Öyle mutlu olurlar ki küçücük bir
tebeesüme.Ben de bu anneler dünü onları yanlız bırakmak istemedim.Bir
çiçekçi dükkanına uğradım.Elliye yakın çiçek siparişi
verdim ve yaşadığım yere en yakın olan huzur evindeki annelerimize güzel mesajlar eşliğinde çiçek gönder dedim kendi kedime
ve sonradan kendim götürmeye karar vererek onları ziyaret ettim.Öyle mutlu oldular ki gözlerindeki buulaşmayı görmenizi isterdim.
Sizler de sne bir defa olsun çevrenizdeki yanlız insanları mutlu edin.Belki bir gün bizler de bir tebessüme bir demet çiçeğe
hasret kalabiliriz..
http://www.cicekvitrini.com/