Bildiğim kadarıyla yazayım yanlışım varsa düzeltin

Öncelikle sanal sunucu dediğin olay VPS ve VDS olarak 2 türlü yapılıyor.

VPS'lerde RAM ve İşlemci paylaşımlı olarak kullanılıyor. Yani sunucudaki bir VPS kullanıcısı kendisi için ayrılan kaynağı (Ram ve işlemci) kullanmadığı zaman, bu kaynağı başka vir VPS kullanıcısı kullanabiliyor. (Bazı firmaların Vps paketlerinde, garanti edilen ram miktarı diye dipnot eklerler, bu garanti edilen miktar, sen kullanmasanda başkasının kullanamayacağı kaynağı ifade eder)

VDS lerde böyle bir durum yok size ayrılan kaynaklar tamamen size aittir, kullanmasanız bile başkası kullanamaz.

Co-Location'da sunucunun fiziki donanımları sana ait oluyor bunları alıyorsun verimerkezine götürüyosun diyosun ki bu benim sunucum, burada barındırmak istiyorum, sizin barındırma, soğutma, enerjilerinizi kullanmak istiyorum diyosun.

Kiralık sunucu (Dedicated) da donanımlar sana ait değil co-location'dan farkı bu yani. Her şey firmaya ait sen onu kiralıyorsun.