kısmen katılıyorum ama son kullanıcılar açısından özellikle aşırı zor bir yapısı var.
Bence windows androidin alıp başını gitmesine seyirci kalmak istemedi. Bu yüzden Tabletlerden başlamak üzere dokunmatik platformunu baz alarak böyle bir arayüz seçti. Hız performans tartışmasına hiç girmiyorum ama Metro arayüz olayı gerçekten insanı çileden çıkarıyor...
ben pek microsoft yazılımlarını donanımlarını ve hatta öncü olduğu dilleri de sevmem.
Hatta hala devlet ve kritik yerlerde windows kullanılması, microsoft tabanlı dillerin okullarda öğretilmesi hiç hoşuma gitmeyen şeyler.
AMA,
office 2010 ile hatta 2007 ile gelen sisteme o dizayna artık herkes alıştı. Şimdi de office 2013 e alışacaklar.
Ama, android ios gibi sistemler ne kadar heyecan verici olsa da çok çabuk kullanıcıya para harcatan sistemler.
Mesela ilk çıkan androidli bir cihaza, android 4.1 4.2 kurabiliyor muyuz ? hayır.
ya da modifiyesiz vs eski bir apple a son versiyon ios ? hayır
Ama hala, win 98 ile çalışan kurumsal makineler var iken yine eski slate modellere win 8 i kurmak mümkün.
Demem o ki sevmesek de, yaygın , sürerliliği yüksek, modifiyesi de kolay oldukça o devam edip gider.
Yeni melez tabletler ise kimse dillendirmese de çoğu kişiye oh be dedirten cihazlar. Nedeni ise, bir mobil cihazda win 8 olması, (RT vs değil )
çok büyük bir rahatlık çoğu kişi için.