Hayatım boyunca şu sözü duymuşumdur. ölmeden önceki son bir saniye içinde, tüm hayatın film şeridi gibi gözünün önünden akıp geçer.Önce şunu söyliyim bu bir saniye değil, bu sonsuzluğa kadar uzanan bir süreçtir.Sanki bir zaman okyanusu gibi birşey, ben ölmeden önce şunları gördüm; çocukken izci kampındayken sırt üstü çimlerin üzerine yatmıştım ve yıldız kaymasını izliyordum. Ağaçlardan sokağa kaplayan sarı sarı yapraklar düşüyordu. Anneannemin elleride cildide sanki bir kağıt parçasını andırıyordu, ve hayatımda ilk kez kuzenim tomy'nin yepyeni firebord'unu görmüştüm, ve Jeny'i gördüm Jeny.. Ve sonra karımı gördüm, herhalde bana olanlardan dolayı çok öfkeli olabilidim.Ancak dünyada bunca güzelliğin varolduğunu görünce, öfkeli oldarak geçirdiğim zamana acırdım, bazen bütün güzellikleri biranda gördüğümü düşünüp, bunun çok fazla geldiğini düşünürdüm. Ondan sonrada kalbim tıpkı patlamak üzere olan bir balonun havayla dolduğu gibi güzellikle dolmaya başlıyor.Ardından da sakin olmaya çalışıyorum ve güzelliğimin içimden çıkmaması için nefesimi tutarcasına duruyorum, güzellik damarlarımın içinden hızla akıp geçiyor. Ve birden bire içimi sadece ve sadece mutluluk sarıyor.Hemde küçücük salakça hayatımın her bir anı için, Birgün gelecek sizde beni anlıyacaksınız.

American Beauty