Kaç yüz tane mesaj atmışsınız, herkes yine birbirini suçlamış.
Türkiye'de ırkçılık vardır. Yok diyen arkadaşlar; Bu illa renk ırkçılığı olması anlamına gelmiyor. Farkına varırsınız siz de.
Gel gelelim, bu durum sadece Fenerbahçe'yi de bağlamıyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Bir oyuncunun annesine küfretmek, karısına, çocuğuna küfretmekte ırkçılıktır benim için. Sadece renginden dolayı yapılan muameleler ayrı bir konu ama Türkiye'de spor / futbol bilinci yok.
Sadece futbol demiyorum dikkat edin. Fb-Gs, Bjk vs basketbol, voleybol derbilerini izleyin. Aynı olay. Hep küfür hep küfür.
Tribün kültürü yok her şeyden öte. Eskiden fb-gs taraftarı kol kola maç izliyormuş yahu bu ülkede. Ne olmuş, nasıl adam bıçaklamaya kadar getirmişler bu durumu?
Gerçekten anlamıyorum ben. İngiltere'de adamlar sahaya 20 cm mesafede oturuyor. En büyük derbilerde olay çıkmıyor. Şampiyon olan takımı alkışlıyor ezeli rakibi.
Biz ne zaman yine bu günlere dönebiliriz? Ne zaman insanlar birlikte maç izleyebilir olay çıkmadan? Bence şu saatten sonra zor ama imkansız değil.
Bunun da en büyük çözümü caydırıcı cezalar olmalı. İlk iş ırkçılık yapan kişiye, stadyumda toplu olarak küfreden takımlara, taraftarlara çok ağır cezalar verilmeli. Başka yolu falan yok.