Arkadaşlar merhaba, kişisel blogumda yazmış olduğum bir yazıyı kaynak göstermeden veriyorum. İşinize yarayabilir:

Gezinti.com çakallığı, çapulculuğu, hırsızlığı
Ofiste bazı siteleri ziyaret ederken bağlantının önce gezinti.com yüklendikten sonra açıldığını fark etmeye başladım. PHORM ile ve onun Türkiye ayağı olan PT Reklam ile de doğrudan bağlantılı olan bu arkadaşlar kendilerini çok zeki sanıyorlar ki, tüm TTNET internet kullanıcılarını fişleme gibi absürd bir harekete kalkışmışlar.

Çakallık diyorum; çünkü hangi siteyi hangi tarayıcıyla hangi saatte ziyaret ettiğinizi kayıt altına alan bir uygulamayı sanki kullanıcının yararınaymış gibi pazarlayıp "üstelik tamamen ücretsiz" diyebiliyorlar.

Çapulculuk diyorum; varsayılan olarak gezinti.com hesabı sizin adınıza aktif ediliyor. Biliyorlar tabii, kimsenin bu hizmeti aktif etmeyeceğini. Tekrar çaba sarf edip hizmeti kapatmak için onay vermeniz gerekiyor.

Hırsızlık diyorum; çünkü bir siteye bağlanmadan önce gezinti.com a bağlanmanız gerekiyor. Dolayısıyla söz konusu sitenin daha geç açılmasına yol açıyor ve sitenin hitini çalıyor. İyi veya kötü, kendine hit topluyor. Alexa'da 11k oluşu bunun açık bir göstergesi.

Tez vakitte adına "hizmet" demeye erindiğim bu saçmalığı iptal ettirmek için http://www.gezinti.com/hesabim adresini ziyaret ederek gezintiyi kapatın. Gizliliğinize önem verin, kendini bilmez reklam firmalarının size sormadan, danışmadan kişisel bilgilerinizi toplamasına müsaade etmeyin. Reklam firmalarının sizin datalarınızı diğer şirketlere pazarlayarak kâr elde etmesine olanak tanımayın.