AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kisiden kisiye degir o.

Ornek olarak siten sadece makalelerden olusuyorsa, ve o sitedeki bir ziyaretci sana 50 sayfa gosterimi getirmisse, bu kisi belli ki makale okuyor gidip resili bir reklama tiklamasi dusuk ihtimal.

Ama bir siten avrdir, cocuk kiyafetlerini sergilersin, burda 50 sayfa gecisi yapan bir kisi belli ki resimlerden elbise bakiyordur, o arada resimli bir reklam cikar elbise reklami, ve bu reklamdaki elbise o kisinin hosuna gider ve tiklama aolasiligi cok cok yuksektir.

Yani dedigim gibi, kriterleri kesinlikle kisitli alanda degerlendirmek yanlis olur, isterseniz 1000 tane kriter icerisinde degerlendirmeye calisin genis bir yelpaze dusunerek, yine de oraya 1001. kriter kendine yer bualcaktir ve o 1000 kritere gore degerlendirmek yine yanlis olur. yukard averdigim ornek ama en azindan bir nebze de olsa fikir verir umarim.
teşekkür ediyorum. dediğiniz gibi makale sitesi, alışveriş sitesi gibi gibi birsürü faktör farkettiriyor. kafamda daha netleşti şuanda