7-8 ay önce Sanal Pazar'dan (DegerMedya adlı kullancı adını kullanan Kerem Değer'den) s3 satın aldım. Bugüne kadar 2 kez pasaport kaydı düştü. Kendisine durumu bildirip kaydı yenilettim 2 seferde de. En son 1 Mayıs tarihinde pasaport kaydı bir kez daha düştü. Tekrar mesaj attım, ilgileniyoruz şeklinde bir mesaj yazdı ve bir daha kendisinden ses çıkmadı. Bu Kerem Değer'e telefonu satın alırken özellikle telefonun kapanması gibi bir durumun olup olmayacağını sordum. Kendisi garanti verdiğini, eğer düşse bile ilgileneceğini söyledi ki attığı bu mesajlar halihazırda bende durmaktadır.
Bugün itibariyle DH'de açılan konuyu gördüm, benimle birlikte belki yüzlerce mağdur daha var. Bu adamın işleri yoluna koyacağına dair hiçbir umudum ve beklentim yok. Kendisi hakkında bu hafta içerisinde yasal süreç başlatacağım, bunu da kendisine mesaj yoluyla belirttim zaten. Bu konuyu da bilerek detaylı bir biçimde anlatıyorum ki Google'da indexlensin ve bu adamla bundan sonra hiç kimse alışveriş yapmasın.
Şimdi asıl olaya döneyim.
Telefonu tekrar kaydettirmem gerekiyor ve izleyeceğim yolu bilmiyorum. Kendime ait ya da yakınlarıma ait pasaport yok. Yasal olarak telefonu nasıl kaydettirebilirim ve bu bana ne kadara mal olur?
Bir de elimde kullanmadığım Nokia n86 cihaz var. Bunun imei'sini attırsam ne kadara mal olur, artısı ve eksisi ne olur?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.