Güzel yazanlar var, helal onlara... Hep söylerim "Sidik değil, Akıl Yarıştıralım" (ki herkesin işine yarasın)

Marka budalalığını bırakıp iş çıkarmak istiyorum diyorsanız "amaçla" ilgilenmeniz lazım "araçlarla" değil. Yani burada en baba şudur diye, körü körüne savunmanın egonuzu şişirmekten başka bir getirisi olmaz.

Öncelikle sümmüsülalesini kullandım ve halende kullanıyorum. En doğrusu "yerine göre malzeme kullanmaktır". Ben ekmek yiyorum, elalemin markalarını savunacak halim yok, işime bakarım yani.

Neyse, sadede gelelim.

Seo içinse, alternatifsiz drupal'ı tek geçer, dumanında boğarım tüm diğer cms leri

Ama diğer taraftan;

İşim acilse ve oynayacak vaktim yoksa, Blogger ile çözerim işimi. Zira en az uğraşı ile alayından HERZAMAN önce index alır. Ama nasıl; Domainimi kendim alır, hostu blogger sağlar, içerikte blogger olur tabi

Eğer özel ve kompleks* projeler geliştireceğim diyorsanız kesinlikle tek geçilecek Joomla'dır. Zaten saksıyı çalıştıran bir insan az araştırır, bakın bakalım hangi cms kaç tablo kullanıyor. Sonra gelişmişin ne demek olduğunu anlarsınız. Ama şunuda söylemeliyimki, kesinlikle her 100 kullanıcıdan sadece 1 belki 2 tanesi gerçek anlamıyla kullanabiliyor joomlayı... gerisi operatörden ibaret. Hee, operatör olupta mazoşistseniz joomla kullanın. Zira panelin içinde sürünmeye mahkumsunuz.

Eğer fazla acelem yok, tasarımlardada sınırsız çözüm desteği istiyorum, paneldede kaybolmayım, sürükle bırakta süper olaymış, her konu açtığımda "veritabanıda yenisatır ekleyerek varsın şişsin önemli değil" diyorsan en orta yol Wordpress... ne etliye ne sütlüye... her tarafa bir adım ötede... işi bilirseniz alayının önüne bile geçer... ama sizle beraber olan rakiplerde aynı bilgi kapasitesini sahip olduğunu düşürsek tabiki çuvallarsınız.

ama bu iş, herhangibirinin içine kurduğunuz seo plugini ile filanda olmuyor, bunuda yazalım bir kenara...

*kompleks: hakkımızda, ben sen o biz siz onlar demek değildir. karmaşık yapılardır, db yi sömürecek işlemler dizisidir bla bla.
.