bende diyorumki en dandik yazılımcı bile olsa ön ödeme almadan işe başlamaz

en mantıklısı firma ile sözleşme imzalayarak iş yaptırmak.3 lira fazla olur ama garanti olur.
ayrıca birkaç not düşmek istiyorum, her iki taraf içinde geçerlidir bu, iş yaptırdığın kişi ile kardeş abi muhabbetine girmeyeceksin işini sallar, müşteri ile abi kardeş muhabbetine girmeyeceksin, kanka şunuda halledek 2 dakkada yaparsın gibisinden istekleri bitmez
Hocam bunları ben biliyorum, zaten verecek olduğum detaylar dışında bişey eklettirmek istersem maliyetini ayrıca konuşulur halledilir. Kaldı ki zaten referans istememin nedeni de şu, aklı başında bi insan olsun, ekmeğini bu işten kazanıyo olsun ki bende ilerde yine ekstra bir şey yaptırmak istediğimde kendisine ulaşabileyim. Her zaman bu düşüncedeyim, karşımdakilerde işi alırken bu düşüncede oluyor ama ön ödemeden sonra ne hikmetse "hallederiz yaa" "bi şehir dışına çıkıp gelmem gerekiyor" gibi şeyler çıkıyor.
Bir olur, iki olur ama hep aynı şeyler olunca konuda bu şekle dönüşüyor artık.
Yinede sözleşmeye karşı değilim tabii, e-postalar delil niteliği taşıyor diye biliyorum onun dışında düşünen olursa buyursun gelsin misafirim olsun imzalayalım sözleşme nedir ki

Yalnız sözleşme olayı içinde iş fazla basit sanki.
Diğer yandan ne kadar ağzım yansa da size de hak vermiyor değilim tabii.
Sonuç olarak isteyen olursa sözleşmeyide yaparız, 1-2 gün içinde biriyle anlaşıp max. 2 haftaya kadar tamamlanacak şeklinde anlaşamazsak, iş r10 dışından bulunduğum şehirden birine yaptırılacak. R10 'un bu konuda her zaman bi önceliği var benim gözümde, az ekmeğini yemiyoruz ne de olsa.