erkan1453 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
LSI olayı peki Türkçe kelimelerde ne kadar geçerli. Ben şahsen Türkçe siteler için bu kadar kasılmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Çok fazla test yapma imkanı oldu. AÖF sonuçları açıklandığında mesela Türkiyenin en büyük siteleri aynı anda bu konu ile ilgili haber atıyor ve Google news alanında herşeyden çok içeriğin değerli olduğu bir ortam oluşuyor. Bu ortamda test için en güzel yer.

Bu konuya dikkat ederek google news de testler yapayım bende. Neticeleri paylaşırım sizinle. LSI olayına hiç dikkat etmeden haberlerle bu konuya özen gösteren bir yazı arasında etkili bir fark olacak mı.
Backlinki nasıl kullanacağını, ve ne ile destekleyeceğini bilmiyorsan zaten düz backlink kasabilirsin. Lakin yarın buraya sitem düştü ne yapmam lazım gibi konuları açma eyilimin artabilir.

Konunun başında LSI düşüncesini yanlızca site içinde düşünmemek gerektiğini, dış alanlarla beslemek gerektiğini belirttim. Evet benim yanlızca şuan site içi LSI ile direkt çıkış yaşayan sitem olmadı. Lakin büyük çaplı içerik yoğun birkaç site var bildiğim backlink kavramına takılmadan iyi yerlerde duran.

Ancak içeriğini semantic bir yapı ile düzenler ve oluşturursan, bunun yanında link alacağın sayfa/site'de bu semantic yapının ana 2 öbeğini iyi derecelerle konuşlandırsan alacağın etki normal bir dış linkten çok daha etkili olacaktır.

Yani bana göre, kısaca yıllardır herkes kendi alanından link alın der. Bu konuda diyorki LSI ile oluşturduğunuz yapıya göre dışarıdan belirli kelimeler için link alın. Mantık olarak aynı gözüksede işlemselde çok fazla ayrı yönleri var.