Atıyorum bazen polis gelir der ki evinize, davanız var siz gelmemişsiniz telefonunuzu alayım bir daha gelmezseniz, zorla alırız. Siz o gün gitmezseniz genelde polis sizi cep telefonundan arar, çünkü mahkemeye getirmek üzere o yetkilidir, bi kontrol eder söyler size.
Sonra şöyle birşey de olabilir, babanızın hattı önceden kötü bir insanın elindeymiş, aradan zaman geçmiş hat kapanmış, babanız almış ve dava o bu takibe alınmış vb. Bu sebepten dolayı olabilir.
Kardeşim 12 yaşındayken hattı önceden hırsızın biri kullanmış, bizi böyle aradılar bende hatta aldım bi fırça çektim avukat o bu.İnanmadım velhasıl, sonra benden sakin olan abim denk geldiğinde konuşuyor, işin aslı ortaya çıkıyor. Polis ile avukat diyor ki o hattı atın böyle böyle.Bizde kırıp attık.
Ama sizi arayıpta tabi ki gerizekalı diyemez, biz nasıl onlara dersek suçlu oluruz, onlarda aynı şekil.Bu ülkede polisin karıştığı olaylarda hemen hemen hep polis haklıdır der mahkeme ama olsun.Siz aradıklarında sakin bir şekilde isimlerini ve belli bir kodu mu olur polislerin numarası m ne onu isteyin, size inanmıyorum en yakın karakola gidip öyle olayı öğreneceğim diyin zaten tepkilerinden anlarsınız.
İçiniz rahat etmediyse numarayı gidip verin, zaten bir polise ait olup olmadığı veya o hat ile ilgili bir sıkıntı var mı, yok mu ortaya çıkar.