LSI olayı peki Türkçe kelimelerde ne kadar geçerli. Ben şahsen Türkçe siteler için bu kadar kasılmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Çok fazla test yapma imkanı oldu. AÖF sonuçları açıklandığında mesela Türkiyenin en büyük siteleri aynı anda bu konu ile ilgili haber atıyor ve Google news alanında herşeyden çok içeriğin değerli olduğu bir ortam oluşuyor. Bu ortamda test için en güzel yer.
Bu konuya dikkat ederek google news de testler yapayım bende. Neticeleri paylaşırım sizinle. LSI olayına hiç dikkat etmeden haberlerle bu konuya özen gösteren bir yazı arasında etkili bir fark olacak mı.
Hocam,
LSI On Page faktörlerden sadece bir kaçını içinde barındırır, LSI için seo nun tamamıdır diyemeyiz... Boş sayfayı backlinkle sıralamaya sokabilirsiniz, ancak orada tutamazsınız, oysa lsi kullanarak anasayfaya backlinksiz soktuğunuz siteyi google lsi veri seti değişene kadar orada tutar ve işin içinde backlink olmadığından asla fitre riski taşımadan anasayfa nimetlerinden doyasıya yararlanabilirsiniz. Bana kalırsa doğru seo yapma gibi bir sorunu olan(yani seo yaparken önceliğin siteye zarar vermemek olan) webmaster'ın izlemesi gereken yol backlink değil semantic olmalıdır. Bu konuyu @Alkadraz, @digiklan, @abirisebil gibi ustalar daha doğru yanıtlayacaklardır.