O zaman şöyle yapalım ben hurriyet.com.tr ye bir adet kısaltılmış link alayım basayım hacklinki sonra şikayet edeyim haber kelimesinde ************* ilk sıraya otursun

Yok hürriyet çok güçlü bir site derseniz kendi alanımdaki rakiplerim için böyle birşey yapabilirim. Google burada site sahibinin manipüle yaptığını neye dayanarak söyleyebilir, antiseo da yapılıyor olabilir.
Bakın olay gözüktüğü kadar basit değil. Öncelikle anti seo ile bu işlem arasındaki en büyük fark şu ;
Anti seo'da hangi sitelere link eklenmiş tespit edebilirsin (ahrefs.com benzeri siteler ile) ancak sen bir linki kısaltıp o linke anti seo anlamında link kasarsan site sahibi bunu s*ktin sene tespit edemez.
Bundan korunmanın yöntemi'de var tabi'ki. Ben bazı yöntemler ile tespit edebiliyorum ve tespit ettiğimde gerekeni'de yapıyorum.
Sizin sorunuza gelirsek evet rakipleriniz anti seo'yu farkedemezse'ki edemez sıralamada düşer. Size Basit bir şekilde korunma yöntemini söyleyeyim ;
https://www.google.com/webmasters/to...vow-links-main adresine girip ;
Alıntı
# goo.gl sitesinin sahibiyle iletişime geçilemedi
# bağlantının kaldırılması istenemedi
domain:goo.gl
şeklinde bir txt dosyası gönderirsiniz. Şimdi sadece goo.gl kısaltma servisi yok dediğinizi duyar gibiyim o yüzden bütün link kısaltma servisleri için benzer bir txt dosyası kullanmalısın. Zaten Türkiye'de bu yöntemi bilen ve yapan sayısı çok az ayrıca toplamda 50-60 link kısaltma servisi var kendi sağlınız için hepsini engelleyin.