JoEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediklerine tümüyle katılıyorum katılıyorum da, asıl sorun o değil mi zaten. Eşini gözünü kırpmadan öldüren, omzu değdi diye bıçaklayan, torpil gördümü kaçırmayan, trafikte aracı birbirinin üzerine süren insanımız arasından öylelerini nasıl çıkaracağız? varsa kim bunlar?
Peki neden çıktı o insanlar?

Eğitim doğru verilseydi bunlar olurmuydu?

Din adı altında müslümanlıkla alakası olmayan dayatmalar olmasaydı bunlar olurmuydu?

Ehliyetler gerçekten sınavla verilseydi bunlar olurmuydu?

Eşitliği bilen insanlar olsaydı bunlar olurmuydu?

Eskiden kendini düşünen tipler o kadarda fazla değildi yönetimde (çok uzun zamanlar önce). Mesela Hasan Ali Yücel vardı. Milli eğitim bakanı. Hikayeyi bilirsiniz. Bunun gibi çok insan vardı. Sonra hamburger çocuklar çıktı. Dünyadan haberi olmadan yetiştiler. Şimdi o zamanların acısını çekiyoruz işte. O hamburger çocuklar yönetmeye çalışıyor bizi. Şimdide pc çocuklar var. Onlarda bir süre sonra başa geçecekler. Durumun ne kadar kötü olduğunu bile bilmiyorlar. Reyhanlı'daki patlamalar onlara göre oyunda yerleştirilmiş bir C-4. Böyle görüyorlar. Bir yerlerden başlayarak bu kafaların değiştirilmesi gerekiyor. Aslında hala kendini düşünmeyen insanlar var; ama konuşamıyorlar, gıkını çıkarana ne olduğunu biliyorsunuz.