Maalesef bir bomba daha patladı, biz ise sadece "kınıyoruz". Ne kadar para etti bu kadar insanın hayatı acaba? Kaç paraya satın aldılar o ..leri?
Aslında
https://www.r10.net/off-topic/1043818...post1067254865 yazıdaki son kısma uyarak cevap yazmayacaktım. Ama düzeltmem ve eklemem gereken bir kaç yer var.
Geceleri saat 3'te sokağa çıktığınızda en tenha sokakta bile kolay kolay saldırıya uğramazsınız burda. Kızlara yada kadınlara o kadar kolay laf atmazlar gecenin bir vaktinde. Hatta o saatte ne işin var sokakta demez insanlar. Türkiye'nin pek çok yerinde bu böyle değildir.
İçip içip kavga çıkaranı yada normal bir sebepten mahalle kavgası çıkaranı gördüğümü hatırlamıyorum. Yıllaca yaşadım bir gün bile içip içip bağıranı görmedim.
Üniversite'de siyasi kavga çıkmadı hiç. Ha hassasiyetlerimizi sabote ederlerse (bayrak yakmak gibi) tabi ki döveriz. Son 1 yılda çıkan 2 kavganında sebibi Türk bayrağının yakılması zaten. Onun dışında siyasi kavga gördüğümü hatırlamıyorum. AKPliyede CHPliyede aynı saygı gösterilir. Sağcılarla solcuların birbirine girdiğini hatırlamıyorum.
Evimin hiç camı kırılmadı.
Yüksek sesle müzik dünyanın her yerinde dinleniyor.
Ek olarak ülkede papazlar, Ermeniler katlediliyor bazen. Burda Ermeni vatandaşların köyü var, papazlarla imamlar aynı masada oturuyor, papaz camiye, imam kiliseye gidebiliyor özel günlerde. Ortodoks kilisesindeki papazlardan birinin elinde Kuran-ı Kerim görebilirsiniz. En az bir müslüman kadar saygılıdır o kitaba.
Bunları yazmak zorunda hissettim kendimi.