Hocam,
Sana nasil laf anlatacagiz bilmiyorum. Turkiyede ortalama egitim seviyesi 6.5 yil diyorum, sen egitim seviyem 6.5 yil degil yuksekokul diyorsun.

Bide tezinizde hatalisiniz yazmis.

Sanki 6.5 egitimi yilini birgun gecenler birden akillaniyor, olayi cozuyor, geri kalanlar karanlikta kaliyor diyormusum gibi yazmissin.
Senin anlayacagin basitlikte anlatayim. Halk egitimli degil, cahil. Dolayisiyla kandirilmasi kolay. Ilkokul mezunu bir adami kandirmak universiteliyi kandirmaktan kolaydir. Ama her ilkokul mezununu kandiramazsin. Ayrica her universite mezunuda kandirilmaz diye bisey yok. Ama halkin ortalamasini alinca karsina 6.5 yil egitimli biri cikiyor.
Yukarida bir arkadas nasil bu kadar oy aliyorlar diyordu. Buyur cevabi burada. Yuksekokul mezunu okudugunu anlamiyor, otekiler napsin. Buyur bu arkadas en asagi 13 sene memlekette egitim gormus, yuksekokul nasil yazilir onu bilmiyor. Ondan sonra millete ahkam kesiyor. Bizim tartismamiz gereken seyler sunlar:
1. Halk niye cahil birakiliyor?
2. Egtim niye bu kadar kalitesiz? Yuksekokul mezunu okudugunu anlamiyorsa, demekki bu egitim sistemi komple hikaye.
Ben okuduğumu anlıyorum da sen demek istediğini anlayamıyorsun galiba.
Başkasına cevap verirken ortalama eğitim seviyesinden bahsediyorsun ve bana bir cevap yok yalnızca alıntı var bende doğal olarak bunu üstüme alıyorum başka bir izahın varsa anlatta anlayalım yüksek okullu biri olarak yaptığın hareketten bunu anlıyorum.