digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sürekli dini konular açıyorsun. Ama yanlış bilgiler de veriyorsun.
00.00 itibarı ile recep ayının ilk günü başlamaz.
Hicri takvimde gün dönümü gece yarısı 00.00'da değil akşam ezanındadır.
Yani gün dönümü önce gece sonra gündüz şeklindedir.
O yüzden cuma gecesi cuma gününe dahil değildir.
Cuma'nın gecesi bize göre perşembe gecesidir.
Dini konular açılmasına hala karşıyım ama konuyu açmak için gece 00:00'ı beklemeden akşam ezanından sonra açabilirdin bir çok kişi de niyetlenmek ve oruç tutmak için vakit bulurdu...
hocam teşekkür ederim uyardığınız için yanlış bilgilerimi düzeltmeye çalışırım ama yukarda arkadaşa mesaj yazarken belirttim nete girmek için zamanım olmadı diye yaklaşık 12 gibi yani 00:00 gibi girdim ve aklıma gelince açtım sürekli dini konu açmıyorum ama dini yada başka bir konuda bildiğim şeyleri insanlarla paylaşmak istiyorum çünkü biriyle birşeyleri paylaşmak benden birşey götürmez ama birilerine faydalı olur diye düşünüyorum bu konuyu dini olarak görebilirsiniz ama bence bir hatırlatma neye karşı olup olmadığınız sizin fikriniz sizin probleminiz forumda kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum çünkü bu formu iş amaçlı kullanıyorum bazende off topic de takılıp yeni şeyler öğreniyor bazen arkadaşların problemlerine sevinçlerine bazende unuttuğu merak edebileceği şeyler hakkında bazen yorum yaparak bazen konu açarak yardımcı olmaya çalışıyorum

00.00 itibarı ile recep ayının ilk günü başlamaz.
Hicri takvimde gün dönümü gece yarısı 00.00'da değil akşam ezanındadır.
Yani gün dönümü önce gece sonra gündüz şeklindedir.
O yüzden cuma gecesi cuma gününe dahil değildir.
Cuma'nın gecesi bize göre perşembe gecesidir.

bu bilgi içinde teşekkür edeerim iyi günler