Google voice diyen arkadaşlar, onun çalışma mantığı nedir? Ücretsiz mi?
Sent from my iPhone 4 using Tepetaklak
Google voice Google 'ın yurtdışında ( sanırım yalnızca amerika gibi hit ülkelerde) hizmet veren bir hizmeti. Bu hizmet sayesinde ücretsiz Calling ve SMS gönderimi yapılabiliyor. Bunun için amerikada yaşamanız gerekiyor. Ancak Amerika'da yaşamasanız bile bu hizmeti kullanabilirsiniz, bunun için google voice davetiyenizi talep ettikten sonra size onaylananarak dönen maildeki telefon aktivasyon yolunu izlemeniz gerekiyor. Ya amerikadaki bir telefona sms gönderiyor google ya da arayıp kodu söylüyor ancak siz amerikada birini tanıyorsanız, onun numarasını girerek ve amerikadaki tanıdıgınıza gelen kodu da Voice sistemine girerek aktive edebilirsiniz. Ondan sonrasında ücretsiz uluslararası sms atılabiliyor.
Bunun bir de php ye dökme durumu var tabi, yazacağınız php ile kendinize özgü bir sayfa oluşturup bunu sitenize atıp google voice ile linkleyebilirsiniz.
Geçmişte ben yapmıştım hatta Google voice'in spam engeli de yoktu ozaman ama simdi bilmiyorum. Yaptığım sayfaya güvenlik kodu da koymamıştım gönder diyip her F5 ettiğimde ardı ardına flood olarak mesaj gönderiyordu, birkaç arkadaşıma şaka mahiyetinde günlerce durmadan sms yollamıştım, gene yapabilen olursa kullanmak isteriz hani

)