Filmi izlemedim ama Dabbe ile ilgili bir film nasıl gerceği yansıtır ki tamam belgesel veya maksat film olsa eyvallahta sizind ediğiniz gibi yasanmıs bir olay diyor dabbe ne zaman gelmiş?
Bu arada sevgili kardesim cinelr vardır ve ürkülcek canlılar değildir yani kimileri onalr icin üc harfli diyor ama bir insanın yanında ona karsı insan deyince o nasıl anlıyorsan siz üc bes harflide deseniz cinler salak varlıkalr değiliki anlamasın bu hurafe.( Konu dıışı bilgi amaclı sadece ) Ayrıca dediğim gibi bugün bir kötü insandan ne kadar korkuyorsak cinlerden de o kadar korkmalıyız.Yani yok ben carpcak etim betim oraya buraya gircek mevzu yoktur.Sadece fazla bulasmayın kimisi kiralık katil gibi olabiliyor rüşvet karsılıgı bu cinleri kullanan bazı vicdansızlar vardır ve bazılarınında kendisine yan etki yaptıgı olmustur.
O söz başlarına geldiği (kıyamet yaklaştığı) zaman, onlara yerden bir dâbbe (mahlûk) çıkarırız da, bu onlara insanların âyetlerimize kesin bir iman getirmemiş olduklarını söyler.
Yani sizlerin bahsettiği yerden cıkan sey dabbetul arzdır. O değilde su cin muhabbetini bir sevmiyorum arkadas korkmak değilde cok ugrastılar benle küçüklüğümde falan
kardeşim çok doğru söylemişsin, aynen öyle çok karışmamak lazım.. dabbe yapımcıları her filmin ardından onu yazıyor ki ancak gerçek bir olaydan esinlenilmiştir diyor.. orda yaşananları vs. bilmiyorlar sadece bu böyle olabilir şöyle olabilir le yola çıkıp insanlara korkacakları filmler yapıyorlar buda onların işi